avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Despagubirea unui colet pierdut de catre o firma de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Despagubirea unui colet pierdut de catre o firma de curierat...

Buna ziua,

Am o situatie neplacuta din partea unei firme de curierat. Am trimis un colet in valoare de 3200 RON, clientul a achitat cu Ordin de Plata.

Dupa 4 saptamani in care am sunat la toate agentiile, ne-au raspuns ca ei nu pot identifica coletul nostru si ne vor despagubi de 5 ori valoarea transportului, adica 250 lei.

Mentionam ca nu a fost declarata valoarea coletului si nici ramburs, avand in vedere ca a fost achitat prin banca.

Avem vreo sansa sa ne recuperam banii daca apelam la instantele de judecata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:02, 12 Februarie 2025
Buna ziua

Din pacate nu aveti nici o sansa.

Daca nu l-ati asigurat (valoare declarata) puteti fi compensat numai cu maximum sumei agreata prin contract (probabil acea valoare de 5 ori pretul transportului).

Pentru coletele asigurate (valoare declarata) firmele de curierat percep o taxa suplimentara (de obicei procent din valoarea asigurata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet pierdut de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, Acum 2 saptamani am vandut prin intermediul unui site de anunturi un produs cu plata transportului la destinatar si ramburs valoare produs 435 ... (vezi toată discuția)
M-au furat cei de la o firma de curierat abx5 abx5 Si eu trec printr-o chestiune la fel de delicata cu [editat]. Acum doua saptamani am trimis un colet prin OLX (un telefon samsung edge in valoare de 2100 ... (vezi toată discuția)
Firma curierat- taxe ramburs oldbiker_johan oldbiker_johan Buna tuturor,am trimis un colet cu o firma de curierat si cu ramburs al contravalorii coletului. La intocmirea actelor de expeditie,reprezentantul firmei ma ... (vezi toată discuția)