avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet pierdut de firma de curierat, cum imi pot ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet pierdut de firma de curierat, cum imi pot recupera banii?

Buna ziua,

Acum 2 saptamani am vandut prin intermediul unui site de anunturi un produs cu plata transportului la destinatar si ramburs valoare produs 435 lei, si am trimis un colet voluminos prin firma de curierat agreata de site. Acestia au pierdut coletul, desi e voluminos, au spus ca s-a desprins AWB-ul de pe colet si l-au ratacit, insa de 2 saptamani nu sunt in stare sa-l gaseasca. In incercarea de a identifica coletul mi-au trimis poze cu alt colet, cu un produs asemanator cu al meu. Grija mea e ca au livrat din greseala coletul meu in locul altuia cu caracteristici asemanatoare si ca nu mai au cum sa-l gaseasca pe al meu. M-am uitat pe site si acolo scrie ca ei despagubesc in caz de pierdere sau deteliorare maxim de 10 ori valoarea transportului, ceea ce ar fi sub valoarea produsului. Am optat pentru livrare cu verificare si nu pentru colet asigurat. Orisicum, nu mi se pare corect sa-mi ia produsul, si apoi sa-mi plateasca cat vor ei pentru ca l-au pierdut, daca il livrau destinatarului as fi primit banii conveniti cu acesta, care oricum sunt aproape jumatate din valoarea produsului de nou.

Ce drepturi am in acest caz si ce sa fac?
Sa sesizez protectia consumatorului?
Am vreo sansa sa-mi recuperez banii de la firma de curierat?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Nyykk , utilizator 19:00, 27 Februarie 2016
Buna ziua. Notificati, in scris, firma de curierat ca doriti sa primiti contravaloarea declarata a coletului sau returul acestuia si apoi faceti o sesizare la OPC.
Nu e vina dumneavoastra ca ei nu am lipit corect AWB-ul pe colet.
Pe viitor e bine sa optati pentru asigurarea contravalorii coletului.
Raspunderea materiala pentru colet este a firmei de curierat din momentul in care reprezentantul firmei il preia de la expeditor si il preda destinatarului.
Multumesc frumos pentru raspuns! Nu puteam face asigurare coletului pentru ca destinatarul dorea livrare cu verificare, si daca se doreste tipul asta de livrare, firma de curierat nu permite si asigurarea coletului.
Multumesc mult de ajutor! Am rezolvat problema, topicul poate fi inchis!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Colet deteliorat de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, In data de 21.09.2015 am trimis prin anuntul postat pe siteul X, un colet. Cei de la curierat au pierdut AWB-ul coletului si au livrat din ... (vezi toată discuția)
Colet pierdut Cineva94 Cineva94 Buna ziua. Am comandat un colet din UK in valoare de 900 de lei pe care mi l a pierdut firma de curierat si momentan nu l gasesc. AWB UL meu a fost pus pe alt ... (vezi toată discuția)