Buna ziua! Tatal meu jmpreuna cu fratele lui au 50/50 din 6 hectare de teren arabil. A fost dat in arenda iar in contractul de arenda este trecut doar tatal meu, nu si fratele lui. Daca tatal meu vrea sa vanda terenul arendasului, este nevoie sa fie de acord si fratele lui? Ei au acte de 50/50 pentru cele 6 hectare dar in contractul de arenda este doar tata. Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Bună ziua!
În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele meu am făcut succesiune după unul dintre bunurile tatălui meu, mai exact, 1/2 dintr-o casă și teren intr o zona rurală. Cealaltă jumătate este a unuia dintre frații tatălui meu.
Aș dori să știu dacă eu, singură, pot vinde partea mea de teren ( pe actul succesoral nu este menționat ca eu dețin parcela x, lotul y etc, cu doar ca dețin 3/8 din jumatatea tatălui meu.)
Dacă aș vrea să vând doar terenul meu, se poate? Doar partea mea de teren? Sau există vreun act pe care să îl fac în care să fie specific ca am parcela x de la punctul y la punctul z? Cadastru oare?
Sau dacă eu, mama și fratele meu putem vinde părțile noastre la un loc?
Mulțumesc!