avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren in arenda si vanzarea lui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren in arenda si vanzarea lui

Buna ziua! Tatal meu jmpreuna cu fratele lui au 50/50 din 6 hectare de teren arabil. A fost dat in arenda iar in contractul de arenda este trecut doar tatal meu, nu si fratele lui. Daca tatal meu vrea sa vanda terenul arendasului, este nevoie sa fie de acord si fratele lui? Ei au acte de 50/50 pentru cele 6 hectare dar in contractul de arenda este doar tata. Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2024
Emma06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:33, 14 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul pe scurt: Da, categoric!
Raspunsul ceva mai pe lung: Care e diferenta dintre arendare si vanzare? Daca nu exista diferente de esenta, atunci se aplica aceleasi reguli, daca nu, nu. Arendarea e un act de administrare. E exact la fel cum inchiriezi locuinta care a fost a parintilor fara sa ai acordul fratelui din Noua Zeelanda. Vanzarea e act de dispozitie. Adica un act prin care bunul paraseste definitiv patrimoniul dispunatorului. Nu poti vinde fosta locuinta a parintilor tai daca fratele din Noua Zeelanda este si el mostenitor fara sa ai acordul lui dat in forma solemna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara succesiune alexutza_r_m alexutza_r_m Buna ziua. In speranta ca aici pot gasi un mic ajutor, va prezint urmatoarea speta. Tatal meu, impreuna cu fratele lui sunt mostenitorii bunicii mele, care ... (vezi toată discuția)
Drepturi de pe proprietate teren agricol ContSters378070 ContSters378070 Bună seara, Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt ... (vezi toată discuția)
Cum pot să încasez arenda restantă? eduard1212 eduard1212 Salutare, Bunica (din partea mamei) a decedat acum 14 ani, Terenul pe care l-a moștenit de la părinții ei (părinții bunicii), se află într-o altă ... (vezi toată discuția)