sunt pensionar si in luna niembrie 2023 am sesizat ca pe cuponul de pensie mi-a fost retinuti 881 lei.La intrebarea privind proprirea, la casa de pensie am constatat ca banii erau pentru un recuperator care nu a facut nimic in recuperarea rovinetei deoarece a fost platit totul la timp(stiti ca dureaza de la fapta la instiintare )cateva luni,dar eu am platit imediat(mai putin recuperatorul care la momentul respectiv solicita aproximativ 200 lei)Eu am achitat amenda,rovineta si cei 96 euro la cursul bancii imediat atunci-adica in 2014.deci ei nu m-au gasit decat in 2023 cand am aparut la pensie pentru ca nu am lucrat nicaieri,nu am fost plecat din tara.Intrebarea este?este corect sa soliciti niste bani dupa 9 ani(nu exista o prescriere?) si mai intreb PENTRU CE?
Sunt arhitect-in anul 2023 am platit impozit pe venit(1%) pana in luna mai cand am trecut in somaj pana in oct.2023.Din lipsa de informatie si pe baza contabilului (care nu ne-a informat ca daca firma ramane fara macar 1 angajat)devin (pentru ca sunt propriu meu angajat)platitor de impozit pe profit(16%)
INTREBAREA este:din anul 2024 pot deveni platitor de impozit pe venit?binenteles in functie de cifra de afaceri.
Multumesc!