avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Pavel2

Activitate Ioana Pavel2

Bună ziua! Anul acesta am beneficiat de indemnizatia pentru cresterea copilului si apoi am revenit la serviciu incepand cu luna iulie. In paralel, din luna ianuarie am obtinut venituri independente de la o firma americana, in medie de 500 de lei lunar. De la aceasta companie am primit lunar documente de plata denumite "Remittance". Pentru depunerea declaratiei unice pe venit, pot folosi aceste documente ca atare, netraduse? Mai platesc CAS si CASS din moment ce am fost asigurata deja in tot acest timp? Orice informatie despre cum se procedeaza in astfel de situatii este binevenita. Va multumesc!
Răspuns la discuția PFA in timpul CCC
Vă mulțumesc pentru răspuns, dar întrebarea era: când este cel mai indicat să renunț la indemnizație? odată cu emiterea facturilor fiscale pentru plata serviciilor de freelancing sau abia atunci când banii intră în contul bancar? Ce primează, data facturii sau data încasării? (fiind vorba de o diferență de peste 2 luni calendaristice). Deoarece eu știam că acel cuantum la care faceți referire este de numai aproximativ 3000 lei, dar probabil cifrele s-au mai actualizat. Mulțumesc!
Bună ziua ! Momentan sunt in concediul de creștere a copilului și am obținut un job online ca freelancer. Dacă după tot trainingul mă calific și pot rămâne cu acest job (deci nu este nimic clar), plățile ar urma să intre într-un hiperwallet abia peste minim 2 luni, dar chitanțele de plată se eliberează la sfârșitul fiecarei luni. Întrebarea este : dacă nu solicit stoparea indeminzației odată cu emiterea chitanțelor și abia când sunt pe cale să intru efectiv în posesia banilor, risc să plătesc vreo amendă (returnarea indemnizației) ? Nu este un job foarte sigur nici stabil. La fel nu stiu nici încasările ce cuantum vor avea si as dori sa ma rezum daca se poate pentru primul an la a plati doar taxa anuala pe venit si apoi daca se merita sa infiintez un PFA (persoana care mi-a recomandat jobul procedeaza asa, fara intentia de a deschide PFA, pentru ca este oricum un job extra, 10-20 h pe saptamana). De altfel si eu intentionez sa-mi pastrez fostul loc de munca. Va mulțumesc foarte mult pentru eventualele raspunsuri. O zi minunata !