avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate f_ervin

Activitate f_ervin

Salutare tuturor! Sper din suflet să găsesc un răspuns, o îndrumare la speța noastră.

În data de 21 decembrie 2023, imediat după alimentarea cardului cu un avans de la angajator, din contul curent al tatălui meu au dispărut, „ca prin minune”, cca. 34.000 de lei. Imediat cum a văzut cum contul i se golește, tatăl meu a sunat la Banca Comercială Română (BCR, banca la care are deschis contul), fiindu-i blocate cardul și contul pentru a preîntâmpina alte tranzacții neautorizate. Precizez, că la momentul respectiv, angajatul băncii a precizat inclusiv numele persoanei în contul căreia au fost virați (neautorizat) banii respectiviș prin urmare, banca avea în față toate datele transferului fraudulos.

Tatăl meu, și ulterior și eu, am completat refuzul la plată solicitat de ei, și l-am înaintat băncii. De asemenea, a fost depusă și o plângere la poliție, unde distinșii oameni ai legi au ridicat din umeri, spunând că „ei înregistrează plângerea, dar nu prea au ce face”. Ulterior, plângerea a fost înaintată și băncii, de unde a venit un răspuns peste câteva zile, în care am fost îndrumați ca „pentru recuperarea prejudiciului să ne adresăm organelor abilitate”.

Cum se împlinesc încet-încet 30 de zile lucrătoare de la depunerea documentelor solicitate, iar atât BCR, cât și poliția par să-și paseze responsabilitatea, nefăcând practic nimic pentru soluționarea cazului, întrebarea mea este: cine trebuie tras la răspundere în această speță și cum am putea recupera prejudiciul?

Menționez, că tatăl meu nu a distribuit nimănui, nici măcar membrilor din familie, datele cardului, nu a autorizat niciun transfer bancar (nici prin aplicația BCR George), nu a furnizat nimănui parola cardului și nu a efectuat nici plăți online, preferând ca, de exemplu, inclusiv la comenzile efectuate online să efectueze plata ramburs, la sosirea coletului.

Cine și cum trebuie „tras de urechi” în această speță? Și, mai ales, care sunt șansele reale pentru a recupera suma pierdută după o acțiune frauduloasă? Mulțumesc, și aștept cu interes răspunsurile dumneavoastră!