avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate Dora1987

Activitate Dora1987

Da, intradevar viata ne ofera scarpinaturi cand nu tratam problemele la vremea lor. Din pacate niciodata nu e prea tarziu asa ca incercam sa gasim solutii incat sa rezolvam un procent din totalul produselor in functie de prioritati.

gi-jane2 a scris:

mama, ce scarpinatura...
daca renunta la succesiunea tatalui, se poate revoca declaratia la cererea creditorului.


In cazul partajului masina a ramas la unul din soti, pentru schimbarea masinii pe numele sotiei e nevoie de certificat fiscal de la celalalt sot? El are datorii la fisc.
Va multumesc, si pentru ca sora tatălui sa devina intr-un final singura mostenitoare exista pasi pe care fratele mamei ii poate face?
Poate renunta la mostenire in favoarea surorii tatălui?
Toti sunt de acord insa cautam o solutie ca sotul sa evite sa recunoasca mostenirea deoarece are datorii si ca eu sa ajung intr-un final prorpietar de la unul din fratii socrilor mei (eu avand acum regim matrimonial cu separaţia de bunuri si noi avand impreuna 2 copii care ar mosteni ulterior apartamentul fara sa il pierdem sub sechestru.
Nu am dezbatut nici dupa mama nici dupa tata. De aceea intreb, daca ar fi fost sa dezbat dupa moartea mamei, cat traia tatal meu, toata mostenire ar fi revenit tatalui, nu?

gi-jane2 a scris:

Daca renuntati la mostenirea tatalui, tot ce avea acesta, e mostenit de sora tatalui.
Insa cum e cu mostenirea mamei, ati renuntat la ea, sunteti strain de ea?

Cine umreaza la succesiune in urmatorul caz.

Parinti decedati au un singur copil, mama decedata in 2019, tatal decedat in 2023.
Daca singurul copil renunta la mostenire urmeaza fratele mamei sau sora tatalui?
Fiecare parinte are doar cate un frate/sora in viata.

Teoria mea era ca daca copilul renunta dezbaterea facandu-se ca si cum tatal ar fi in viata (pentru ca nu a fost dezbatut niciodata) totul va reveni tatalui si apoi surorii tatalui

Va multumesc.
Dar daca vom contrui casa pe terenul pe care il avem acum impreuna, casa nu va fi si ea comuna si supusa sechestrului. Eu ma gandeam la partaj pentru ca eu sa fiu unica proprietara pe teren si pe casa ce urmeaza sa o construim.
Multumesc, nu vreau sa fac partaj pentru a evita executarea ci pentru a cumpara eu partea sotului, care sunt constienta ca se va duce catre ANAF si pentru a putea continua sa construiesc sa nu ajungem ca si casa cea noua sa intre in sechestrul sotului. Trebuie sa astept ca executorul sa propuna vanzarea sau pot sa cer eu partajul inainte?

Nu avem multe detalii despre dosarul de executare, sumele datoarate provin din neplata TVA si in cazul acela in 2021 cand a fost initiat raportul pentru TVA-ul din 2018 sotul a imputernicit un avocat dar neavand cunostinte in domeniu l-a crezut pe cuvant cand a zis ca va contesta trecere la persoana platitoare de TVA ca acum sa afle ca nu a fost facuta nici o contenstatie.

Aceste dosare ANAF exista undeva publice cum sunt cele de pe portalurile judecatoriilor?
Sotul are o datorie catre ANAF din anul 2018.
Noi ne-am casatorit in anul 2022.
In anul 2023 am achizitonat o casa cu pamant in valoare de 15.000 euro pe care vrem sa construim o casa.
Am primit executare silita pe proprietate pentru datoria sotului.
1. Care este calea de urmat pentru mine: pot face partaj si schimbarea comuniunii de bucuri sau e necesar divort + partaj?
2. E in regula sa astept licitatia sa cumpar partea lui atunci sau sa fac pasii dinainte?
3. Noi locuim aici (in sat) si fata e la scoala aici din septembrie dar eu am locuinta mea dinaintea casatoriei in oras si am inca domiciliul acolo, se aplica in cazul nostru imposibilitatea executarii unei familii daca de locuinta depinde continuarea studiilor?

Pentru dosarul ANAF, ne ocupam de acesta insa este vorba de o suma foarte mare 400.000 lei si nu se pune problema stingerii datoriei.