Mare cultură să citești codul și codul de procedura civilă, mai ales că ai acces la toate informațiile, mai puțin de cum reacționează executorul în ridicarea popririi.
Serios!!!!! Am plătit pentru că am fost constrânsă, am anunțat în scris problema cu care mă confrunt, fals și uz de fals, pe lângă, poprire pe cont și poprire pe salariu, cu ce să trăiesc? Am plătit pentru a-mi fi ridicată poprirea pe salariu și rușinea. Dacă eu nu mă fac de rușine, de ce să fiu făcută de alții.
Eu nu am avut niciodată credite, pe baza unui fals am ajuns să am asemenea probleme, pe deasupra am invocat și prescripția.
Nu toată lumea are popriri pe peste tot și mai consultă și avocați. Adică mai mulți bani. Tot invocați avocatul, dar ce am făcut de tre să-mi iau avocat? Nu mulțumesc, mă apăr și singură! Mai lua și dumnealui o căruță de bani, așa de o întrevedere.
Chiar ne luați de proști?
Dacă o persoană nu s-a lovit de asemenea experiențe, nu a studiat și dreptul, nu înseamnă că este proastă, problema este lipsa dreptului la informație, care lipsește cu desăvârșire, impertinența, tratarea omului de rând ca pe un obiect care oricum renunță, ori din lipsă de informații, ori din lipsă de bani. Știu că proaste ca mine sunt rare, mă refer la faptul că am plătit, dar am trăit câțiva ani în țara cantoanelor și asta face diferența.
Apropo, mi-am redactat singură tot ce trebuia, conform legii, cu dovezi și motive aferente,
Asta e, dacă nu se poate face nimic aici, găsim noi o cale.
Am plătit astăzi! Mi-a ridicat poprirea, acum aștept și ridicarea popririi din partea unei societăți cu sediul la Amsterdam, încă un drum la domnul executor, iar când i-am relatat acestuia, care a avut marea plăcere de a-mi acorda o audiență, de toate cele întâmplate și de prescripție a dat din umeri, spunându-mi că nu el hotărăște prescripția, deci din nou lipsită de informații juste.
Mai am timp, încă nu au trecut cele 15 zile să fac contestație și plângere la toate forumurile, organizațiile și instituțiile posibile și imposibile, în special interanaționale, cu toate abuzurile la care am fost și sunt supusă în continuare, cu dovezi clare.. Încălcarea drepturilor omului într-o societate democrată, aducerea la imposibilitatea exercitării profesiei, neaducerea la cunoștință a etapelor, procedurilor și soluțiilor de preîntâmpinare, lipsa de informare, punerea într-o lumină neadecvată, punerea pe drumuri și punerea sub presiune, toate au condus la afectarea vieții private. Toți cei implicați vor răspunde!!!!!!
Plicul cu înștințarea popririi a fost trimis pe 31.01.2024, data poștei, iar poprirea în cont din data de 29.01.
Un alt aspect, cu un zâmbet nonșalant, domnul executor m-a anunțat că respectiva firmă s-ar putea să îmi mai ceară încă un procent, pe dobânzi pentru a-și închide poprirea.
Tot nonșalant a alunecat pe lângă faptul că dosarul la care domnia sa lucrează/operează este unul sub fals, la care se mai adaugă și prescripția, pe care am invocat-o, fapt adus la cunoștință atât oral, cât și în scris.
Eu le voi cere pentru fiecare secundă de tulburare de timp, de tulburare a liniștii, de stres, taxe de drum, învoire de la muncă și popriri materiale, câte o dobândă pe dobândă.
Să nu-mi fie cu supărare, dar am senzația că trăiesc în junglă.
Vă mulțumesc pentru sfat, dar banii mi i-au luat! Dacă am fost docilă la început și am vrut să plătesc suma pentru a fi lipsită de stres, drumuri și indispoziții, acum că m-au târât în acest infern oribil și m-au supus unor asemenea presiuni, pretinzându-mi alte dobânzi, voi merge până în pânzele albe.
Știu, întotdeauna vinovat este cel care o pățește și suportă consecințele, nimeni nu are nici o vină. Nimeni nu este obligat să ofere nimic, nici măcar o informație, doar execuție. Superb, sublim!
După mintea mea îngustă, logic ar fi, ca într-o asemenea situație, în care se depune o contestație, poprirea să se ridice până la încheierea tuturor acareturilor. Nu îl țin pe om cu bolovanul de gât. Ba, îi pun poprire și pe respirație.
Dosarul este din 2023, prima poprire a fost pusă pe 29.01, somația pe 30.01, iar a doua poprire pe salariu cu aceeași sumă pe data de 2.02.2024, iar fapta din 1900 toamna, adică 2009. Da ce o fi durat atât de mult....sau o fi căzut dosarul de pe vreo masă?
Eu am vut să plătesc din prima, suma era în banca, cu toate că nu eu am realizat fapta, dar nici să plătesc nu m-au lăsat. Am urgentat plata, ca să îmi ridic poprirea, încă transpir, dacă luni nu intră banii la executor îmi iau și din salariu aceeași sumă și să-l găsesc pe executor......., altă problemă, că e tot pe teren și cine îmi dă hârtia de ridicare poprire.
Întradevăr, contestație se face, dar poprirea rămâne așa mi s-a spus, aștept până se judecă un proces penal....., cu poprirea legată de gât. Și...cu banii luați.
Sunt în fața unui examen, de o săptămână sunt întoarsă pe toate părțile și la propriu și la figurat!!!!!!!!!!!!!!!
Dreptatea......e la Dumnezeu, el deține legea supremă, dar până acolo te mănâncă „sfinții”. No coment!
Eu nu am fost somată, întâi mi s-a pus poprire pe cont, iar a doua zi a venit somația. Culmea, culmilor mai este că e pe baza unui fals, în care apare copia buletinului meu, dar semnătura este falsă, iar când i-am spus executorului mi-a sugerat să consult un avocat, ba mai mult, spunându-i că sunt dispusă să plătesc suma pentru a-mi fi ridicată poprirea până la derularea procedurii penale, m-am mai trezit cu încă o porprire, pe salariu. Dosarul cu pricina este Provident 2009, întrebarea este, angajatul cum a dat bani pe o copie de buletin, iar o alta cum apare acest dosar după atâția ani?Sunt înaintea unui examen, trăiesc un adevărat coșmar de o săptămână, o incertitudine totală, mă simt umilită și îmi este pusă la îndoială onestitatea, am ajuns să îmi fie afectată viața profesională și personală, fără să fiu vinovată de această faptă, dar îi savurez din plin consecințele. Cui și unde să mă adresez? Poate lui Dumnezeu, el deține legea supremă.
Bună ziua! Mă confrunt cu o situație aparte, m-am trezit acum o săptămână cu o poprire pe cont, suma este irelevantă, fără să mă știu vinovată sau sustrasă de vreo obligație cetățenească și fără să fiu în vreun fel anunțată.
După o noapte nedormită, m-am dus la biroul executorului unde am cerut unor doamne „extrem de amabile” detalii despre dosar și faptul că nu am fost în prealabil anunțată, care m-au asigurat că în ziua respectivă voi primii și plicul cu detalii despre „faptă”. Adică poprită și neanunțată, că așa e legea, Așa o fi!
Am primit, tot atunci, întradevăr, o copie a unui împrumut Provident din 2009, care conținea o copie a buletinului meu și o semnătură falsă. Dându-mi seama că sunt victima unui fals, m-am adresat respectivelor doamne cum mă pot apăra, răspunsul fiind, contactați un avocat.
Gândindu-mă că este o procedură de durată, iar integritatea mea este pusă la îndoială, fiind o persoană extrem de conștincioasă și corectă, am hotărât rapid să fiu deacord cu plata sumei poprite și să îmi continui viața. Am întrebat respectivele dacă mai trebuie să merg la bancă sau să întreprind alte acțiuni pentru a-mi fi ridicată poprirea. M-au asigurat că în momentul în care suma intră la executor, poprirea se ridică.
A mai trecut o săptămână, iar ieri din contul de salarii mi s-a poprit din nou aceeași sumă. Disperată fug la biroul cu pricina, unde din nou întâmpinată de o „amabilitate exacerbată”, simțindu-mă precum un infractor, am fost informată că banii nu au intrat în cont și că de aceea a apărut o nouă poprire și că trebuie să merg la bancă, să vorbesc cu cei de acolo pentru a trimite banii. Zis și făcut, am și urgentat trimiterea, întrebându-mă de ce nu am fost informată de prima dată.
Speța cu pricina mai are și câteva semne de întrebare, pe lângă fals, uz de fals, folosirea datelor personale fără acordul titularului, mai are câteva mici scăpări privind angajata/angajatul Provident care acordă împrumuturi pe baza unei copii de buletin, iar o alta anii care s-au scurs din 2009 până în 2023 când apare executarea.
Întrebarea este cum poate un cetățean să fie tratat într-un asemenea mod, cum îi este terfelită și denigrată imaginea personală, îi este afectată activitatea profesională și viața personală și cum se poate apăra?