avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! Mă confrunt cu o situație aparte, m-am ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! Mă confrunt cu o situație aparte, m-am trezit acum ...

Bună ziua! Mă confrunt cu o situație aparte, m-am trezit acum o săptămână cu o poprire pe cont, suma este irelevantă, fără să mă știu vinovată sau sustrasă de vreo obligație cetățenească și fără să fiu în vreun fel anunțată.
După o noapte nedormită, m-am dus la biroul executorului unde am cerut unor doamne „extrem de amabile” detalii despre dosar și faptul că nu am fost în prealabil anunțată, care m-au asigurat că în ziua respectivă voi primii și plicul cu detalii despre „faptă”. Adică poprită și neanunțată, că așa e legea, Așa o fi!
Am primit, tot atunci, întradevăr, o copie a unui împrumut Provident din 2009, care conținea o copie a buletinului meu și o semnătură falsă. Dându-mi seama că sunt victima unui fals, m-am adresat respectivelor doamne cum mă pot apăra, răspunsul fiind, contactați un avocat.
Gândindu-mă că este o procedură de durată, iar integritatea mea este pusă la îndoială, fiind o persoană extrem de conștincioasă și corectă, am hotărât rapid să fiu deacord cu plata sumei poprite și să îmi continui viața. Am întrebat respectivele dacă mai trebuie să merg la bancă sau să întreprind alte acțiuni pentru a-mi fi ridicată poprirea. M-au asigurat că în momentul în care suma intră la executor, poprirea se ridică.
A mai trecut o săptămână, iar ieri din contul de salarii mi s-a poprit din nou aceeași sumă. Disperată fug la biroul cu pricina, unde din nou întâmpinată de o „amabilitate exacerbată”, simțindu-mă precum un infractor, am fost informată că banii nu au intrat în cont și că de aceea a apărut o nouă poprire și că trebuie să merg la bancă, să vorbesc cu cei de acolo pentru a trimite banii. Zis și făcut, am și urgentat trimiterea, întrebându-mă de ce nu am fost informată de prima dată.
Speța cu pricina mai are și câteva semne de întrebare, pe lângă fals, uz de fals, folosirea datelor personale fără acordul titularului, mai are câteva mici scăpări privind angajata/angajatul Provident care acordă împrumuturi pe baza unei copii de buletin, iar o alta anii care s-au scurs din 2009 până în 2023 când apare executarea.
Întrebarea este cum poate un cetățean să fie tratat într-un asemenea mod, cum îi este terfelită și denigrată imaginea personală, îi este afectată activitatea profesională și viața personală și cum se poate apăra?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:35, 13 Februarie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneți plângere penală la poliție. Executorul nu-i vinovat în speța dumneavoastră, el își face meseria. De restul se ocupă organele de cercetare penală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
Dapix, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuia platita, trebuia sa fi făcut contestatie la executare.
Macar v-au dat înapoi suma platita în plus?
Dosarul este din 2023, prima poprire a fost pusă pe 29.01, somația pe 30.01, iar a doua poprire pe salariu cu aceeași sumă pe data de 2.02.2024, iar fapta din 1900 toamna, adică 2009. Da ce o fi durat atât de mult....sau o fi căzut dosarul de pe vreo masă?
Eu am vut să plătesc din prima, suma era în banca, cu toate că nu eu am realizat fapta, dar nici să plătesc nu m-au lăsat. Am urgentat plata, ca să îmi ridic poprirea, încă transpir, dacă luni nu intră banii la executor îmi iau și din salariu aceeași sumă și să-l găsesc pe executor......., altă problemă, că e tot pe teren și cine îmi dă hârtia de ridicare poprire.
Întradevăr, contestație se face, dar poprirea rămâne așa mi s-a spus, aștept până se judecă un proces penal....., cu poprirea legată de gât. Și...cu banii luați.
Sunt în fața unui examen, de o săptămână sunt întoarsă pe toate părțile și la propriu și la figurat!!!!!!!!!!!!!!!
Dreptatea......e la Dumnezeu, el deține legea supremă, dar până acolo te mănâncă „sfinții”. No coment!
Știu, întotdeauna vinovat este cel care o pățește și suportă consecințele, nimeni nu are nici o vină. Nimeni nu este obligat să ofere nimic, nici măcar o informație, doar execuție. Superb, sublim!
După mintea mea îngustă, logic ar fi, ca într-o asemenea situație, în care se depune o contestație, poprirea să se ridice până la încheierea tuturor acareturilor. Nu îl țin pe om cu bolovanul de gât. Ba, îi pun poprire și pe respirație.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În paralel cu contestația la executare, se poate depune și cerere de suspendare a executării silite până la judecarea definitivă a contestației.
Acțiunea de contestație la executare se depune la instanța civilă la Judecătorie.

Executorul judecătoresc doar execută și atât, nu-i avocat să ofere consultanță juridică.
Pentru ca să primiți informații de ajutor, și consultație juridică apelați la un avocat.
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire cont pensie gr 3 Cod1958 Cod1958 Pensia mea de invaliditate gr 3 este de 520 roni , intrebarea este , daca ANAF ul poate pune poprire pe acest venit din cont si care i procedura in situatia ... (vezi toată discuția)
Contestare executare silita larisa-m larisa-m In 2008 am contractat un credit de la o banca pentru un prieten care urma sa achite ratele.Din 2010 luna Aprilie nu a mai platit ratele. In Noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)