avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare silita

In 2008 am contractat un credit de la o banca pentru un prieten care urma sa achite ratele.Din 2010 luna Aprilie nu a mai platit ratele. In Noiembrie 2010 Creditul a fost reziliat "de plin drept" de catre banca avand ca efect exigibilitatea anticipata a sumelor datorate.
Vineri 04.09.2015 am constatat ca am conturile blocate, banca unde am contul de salarii primind o adresa de poprire de la un executor judecatoresc.
Dupa ce am citit adresa de la banca am vazut ca a executarea a fost facuta in cadrul unui dosar de executare din 2015.
Intrebarea mea este daca as putea contesta aceasta executare pe motiv ca au trecut deja 3 ani de la ultima plata.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
larisa-m, utilizator
Cel mai recent răspuns: larisa-m , utilizator 11:42, 24 Septembrie 2018
Formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostina de infiintarea popririi,invocati prescriptia dreptului de a cere executarea silita.
De la executor eu nu am primit nimic. Doar banca mi-a dat un exemplar de la ce au ei.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
larisa-m, utilizator
Daca asta este singura dovada prin care dvs. ati luat la cunostiinta faptul ca v-a fost instiuita poprire, termenul de 15 zile de care vb dl avocat curge de la data emiterii acestei insiintari. Varianta a2a este aceea de a demonstra ca ati aflat de poprire din alte surse (sms de la banca, tranzactii bancare din care ati constat lipsa sumelor de bani, internet banking, etc). Legiutorul spune ca termenul de 15 zile curge de la momentul in care " contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă+ cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit".
Poate mai intra si domnul avocat si ne lamureste cu exactitate daca am spus bine.
Buna ziua!
Va sfatuiesc sa solicitati executorului judecatoresc sa va elibereze o copie integrala a dosarului de executare, avand in vedere ca sunteti parte in acesta.
Studiind dosarul impreuna cu un avocat veti putea vedea ce motive de anulare a executarii silite puteti invoca intr-o contestatie la executare.
Succes!
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi. cum contest dacă nu știu datele dosarului? F.coc F.coc in data de 15 respectiv 18.01.2018 fratele meu a primt sms-uri de la bancile Unicredit si Teansilvania ca are conturile poprite pentru suma de ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului contestației la executare Adevar2 Adevar2 Bună seara! Va rog respectuos să mă sfătuiți in următoarea situație de fapt:In 2004 o vecină a cumpărat electrocasnice in valoare de 20 mil.lei ... (vezi toată discuția)
Termen introducere ce impotriva incheierii de incuviintare a executarii silite DanyD DanyD In ce termen se poate cere, pe calea unei contestatii la executare, anularea Incheierii de incuviintare a executarii silite? Considerati ca sunt aplicabile ... (vezi toată discuția)