avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen introducere CE impotriva Incheierii de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Termen introducere CE impotriva Incheierii de incuviintare a executarii silite

In ce termen se poate cere, pe calea unei contestatii la executare, anularea Incheierii de incuviintare a executarii silite?
Considerati ca sunt aplicabile prev.art.714 (1) pct. 3, cpc, sau anularea acestei incheieri poate fi ceruta oricand (pana la incetarea/inchiderea dos. de executare siluita) ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ghitac , utilizator 12:27, 17 Ianuarie 2014
V-ar putea interesa art. 665 alin 6 CPC.
Multumesc dar eu ma refeream la prev.art. 711 (3) cpc., respectiv la anularea incheierii de incuviintare pe cale unei contestatii la executare.
Eu cred ca nu ati citi cu atenti prevederile art. 665 alin. 6. Scrie clar, admiterea cererii de incuviintare se da fara cale de atac. oare asta presupune ca o puteti ataca pe calea unei contestatii la executare?
Sau va referiti la incheierea executorului si nu la cea data de instanta?
Bun. Atunci imi puteti spune la ce fel de contestatie la executare ( prin care se poate cere anularea incheierii de incuviintare a executarii silite) se refera prev. art. 711 (3) cpc?:)
Asta spune legiuitorul. Ce sa inteleg?
:) Da, buna intrebare. Eu as zice ca poate fi introdusa oricand , dupa inceperea executarii. un termen de decadere nu poate fi decat expres, daca nu e mentionat inseamna ca nu exista. Pana la urma e vorba de nulitate si aici avem termenul general de prescriptie, la nulitatea relativa sau impresriptibilitate la cea absoluta.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Calea de atac a unei incuvintari la executare silita admisa in parte codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Mi s-a admis in parte incuvintarea la executarea silita, restul cererii fiind respinsa. Daca am facut apel la incuvintare, in codul de proc.civ. ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem o executare silita inceputa in anul 2003 - titlul este obtinut in april.2002, investirea cu formula ex.in ian.2003 - . Dupa luptele seculare ale ... (vezi toată discuția)