In ce termen se poate cere, pe calea unei contestatii la executare, anularea Incheierii de incuviintare a executarii silite?
Considerati ca sunt aplicabile prev.art.714 (1) pct. 3, cpc, sau anularea acestei incheieri poate fi ceruta oricand (pana la incetarea/inchiderea dos. de executare siluita) ?
Multumesc.
Eu cred ca nu ati citi cu atenti prevederile art. 665 alin. 6. Scrie clar, admiterea cererii de incuviintare se da fara cale de atac. oare asta presupune ca o puteti ataca pe calea unei contestatii la executare?
Sau va referiti la incheierea executorului si nu la cea data de instanta?
Bun. Atunci imi puteti spune la ce fel de contestatie la executare ( prin care se poate cere anularea incheierii de incuviintare a executarii silite) se refera prev. art. 711 (3) cpc?:)
Asta spune legiuitorul. Ce sa inteleg?
:) Da, buna intrebare. Eu as zice ca poate fi introdusa oricand , dupa inceperea executarii. un termen de decadere nu poate fi decat expres, daca nu e mentionat inseamna ca nu exista. Pana la urma e vorba de nulitate si aici avem termenul general de prescriptie, la nulitatea relativa sau impresriptibilitate la cea absoluta.