avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont pensie gr 3
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont pensie gr 3

Pensia mea de invaliditate gr 3 este de 520 roni , intrebarea este , daca ANAF ul poate pune poprire pe acest venit din cont si care i procedura in situatia in care nu ridica poprirea ,voi fi nevoita sa ridic pensia de la ghiseul Bancii sau ei sunt obligati sa ridice poprirea. ? Pensionatii de boala se incadreaza la cpc 728 la punctul 1 sau 3 Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cod1958 , utilizator 17:34, 6 Aprilie 2017
Avand doar 520 lei venit nu au voie sa va popreasca nimic din pensie.Daca totusi va face poprire trebuie sa faceti contestatie la executare (in termen de 15 zile) si sa va aparati invocand incalcarea art 728 (3)ncpc
Multumesc, ,asta am si facut deja de luni ,astept un raspuns de la ei ca sa pot solicita prescriptia in Instanta.
Dacă vreți să dormiți liniștit, mergeți la casa de pensii, și faceți cerere scrisă să primiți pensia prin mandat poștal.
De la sursă orice pensie sub 533 lei nu va fi poprită niciodată cât așa prevede legea.
În aprilie deja va veni poștașul la ușă cu pensia întreagă, fără contestații, stres și taxe de timbru.
Multumesc ptr raspuns dar nu este posibil ,locuinta mea este pe domeniu public,n am extras cf si nu pot primi o adresa pe actul de identitate desi am adresa de corespondenta,de la cjp mi s a spus ca nu este posibil decat intr un cont bancar.
Dl.Dapix ,Buna ziua, o intrebare daca aveti amabilitatea si aveti cunostinta Mi s a facut cu data de 16 poprire pe pensia de invaliditate fara sa fiu instiintata de AFP Nu mi s a adus la cunostinta desi se stia adresa unde domiciliez am fost pusa in fata faptului implinit..Eu am depus o contestatie atit ptr executare cat si am solicotat ridicarea popririi si am solicitat raspuns.Fiind vorba deja de un Dosar de executare Contestatia se face in termen de 15 zile in Instanta sau sa astept raspunsul lor si abia dupa aceea sa i dau in judecata? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am poprire pe pensie de la casa de pensii . primesc ... Lucky3 Lucky3 Buna ziua ! Am poprire pe pensie de la casa de pensii . Primesc restul prin posta . As dori sa imi fac cont bancar . M-ar ajuta o adeverinta de la Casa de ... (vezi toată discuția)
Proprie cont bancar SzJakab SzJakab Buna ziua. Din cauza unor datorii la banca mi s-a pus proprire pe contul bancar. Mentionez ca pe acest card incasez pensia dar nu mai am acces deloc la acest ... (vezi toată discuția)
Executare silita lorentzo8082 lorentzo8082 Am o poprire de aproximativ 4 luni iar luna aceasta mi sa oprit tot salariul.Este legal asa ceva.Mai pot recupera 1/3 ce mi se cuvine din salariu (vezi toată discuția)