avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate IulianPvl

Activitate IulianPvl

Vă mulțumesc frumos pentru răspuns !

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

1, Daca nu platiti diferenta de TVA nu va da aparatamentul. Din pacate asa prevede legislatia acum , ca e obligat sa factureze livrarea la final cu cota de 9% pt ca nu a livrat apartamentul pana la 31,12,2023 cand mai se mai putea factura cu cota de 5%.
Ce puteti face in schimb , conform contractului sa va adresati instantei si sa solicitati ca dezvoltatorul sa suporte diferenta pt ca nu si-a onorat contractul .

2, Nu schimba cu nimic situatia ca ati mai cumparat in 2020 alt apartament , fie el si cu cota redusa.

Buna ziua !
Mă aflu în această situație:
In anul 2022 luna 1 , am semnat un contract de rezervare pentru un apartament de 52 mp ,la un dezvoltator imobiliar , și am achitat integral toată suma apartamentului atunci.

Citez din contract :
articolul 2 . Prețul final cu tva 5% al imobilului ( inclusiv cotele indivize) finisat in varianta de baza este de 60.000 Euro .
Acest preț care nu se va modifica pe parcursul execuției, indiferent de condiții sau evenimente neprevăzute .

In contract este prevăzută finalizarea acestuia in 31.12.2023 , cu prelungirea pana la 31.03.2024( in caz de condiții meteorologice neprielnice) ce nu au existat .

Pe lângă faptul că m-au anunțat că termina la jumătatea lunii mai 05.2024 , depășind termenul de execuție din 2023 cât și cel de din 31.03.2024 , mi-au comunicat ca prețul apartamentului va urca, fiindcă trebuie sa suport diferența de 4 % tva , fiindcă s-a modificat de la 5% la 9 % .

Întrebările mele sunt :
1. Sunt obligat ca eu sa plătesc diferența de la 5% la 9 % ?

In 2018 am cumpărat un apartament cu predare în 2020 de la un alt dezvoltatator
2 . Dat fiind faptul ca dețin un alt apartament pe numele meu , schimba cumva situația privind tva-ul ?
Va mulțumesc anticipat !!!