Ei sunt doi frați, fiecare frate având câte doi copii. Banii rezultați din vânzarea apartamentului se împart la doi (doar frații) sau la șase (incluzând și nepoții)?
Bună ziua!
Sunt Octavian Hoța, și aș vrea să întreb unele lucruri.
Tatăl meu erau trei frați. Unul dintre ei a decedat. Fratele mijlociu, profitând că bunica era foarte bolnavă (cancer de col uterin) sub pretextul internării ei la azil și a menținerii ei acolo, pentru a putea plăti taxa a pus apartamentul în vânzare, în luna septembrie a anului trecut. Acesta s-a și vândut conform CF informativ în 30.10.2023. Pe acest CF apare o sumă, cât a împrumutat cumpărătorul de la bancă. Există vreo posibilitate să se afle care a fost suma exactă cu care s-a vândut apartamentul?
Întrebările mele sunt următoare:
1. putea vinde unchiul meu apartamentul bunicii fără ca mătușa mea să fi semnat că renunță la partea ce i se cuvenea soțului ei (fiul bunicii), soțul defunct?
2. dacă se știa că bunica a avut antecedente cu internări la psihiatrie, în trecut, unchiul putea vinde apartamentul fără acel certificat, în conformitate cu legea 17/2000?
3. bănuiesc că unchiul meu trebuia să aibă o împuternicire, pentru a putea vinde apartamentul mamei sale;
4. Bunica a încetat din viață pe data de 22.01.2024. Dacă unchiul meu a vândut apartamentul mamei sale în octombire anul trecut, deci cât timp mama lui trăia, și el a fost cel care a avut grijă de ea, până la momentul decesului acesteia, banii proveniți din vânzarea apartamentului se împart în mod egal la frații care trăiesc? Indiferent de rolul avut în îngrijirea mamei bolnave.
Exista piedici care pot survine în obțineres de către tatăl meu a părții sale de moștenire ?
Tatăl meu și-a exprimat dorința de a mă numi împuternicit pentru a lupta spre obținerea drepturilor lui succesorale.