avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Activitate Hawa

Activitate Hawa

Va multumesc frumos pentru informati.

Dapix a scris:

Indemnizația de înșoțitor se plătește numai de catre PRIMĂRIA unde beneficiarul are domiciliul.
Și obligatoriu trebuie să locuiască fizic în orașul/comuna de domiciliu unde va fi luat în evidență de asistenții sociali, și va primi indemnizația de însoțitor, suma de 2079 lei.

Va multumesc frumos, imi puteri spune si de unde se ridica ajutorul,de la primaria unde are domicili s au din alta parte?

Dapix a scris:

Nu trebuie obligatoriu să fie o persoană angajată pe post de asistent personal.

Persoana dizabilă poate primi ea indemnizația de însoțitor, dacă va fi încadrată în gradul de handicap GRAV cu ÎNSOȚITOR.

Buna Ziua
Daca ma poate ajuta cineva cu unele informati.
Tatal meu in virsta de 79 ani cu boala Alzheimer in stadiul grav de ce indemnizatie ar avea dreptul si de unde s ar primi.Dumnealui are o pensie minim pe economie plus una de 370lei de boala de circa 20 de aniar fi afecteze acesta pensi daca ar mai beneficia si de alt ajutor.
Daca la urmatorul control in comisie s ar primi grav cu insotitor, mentionez ca starea sa agravat mult in ultimele luni, ar trebui neaparat o persoana angajata,s au este posibilitatea sa primesca el Bani si sa se plateasca persoana care l ar ajuta ? Va multumesc pentru raspuns .
Răspuns la discuția Incadrare in grad de handicap
Buna seara
Tatal meu in virsta de 80 de ani sufera de boala Alzheimer in stadiul grav fara insotitor,ce drepturi de ajutor social ar avea daca nu este trecut cu ingrijitor? Luna,aceasta se prezinta din nou la comisie dar starea sa agravat mult in ultimele 12 luni, daca ar primi cu ingrijitor ,ar avea dreptul Sora mea sa primeasca acei Bani fara sa o afecteze invre un fel ? Deoarece ea are un servici ,dar totodata se ingrijeste si de dumnealui
Va multumesc frumos