avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna Ziua Daca ma poate ajuta cineva cu unele ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna Ziua Daca ma poate ajuta cineva cu unele informati. Tatal ...

Buna Ziua
Daca ma poate ajuta cineva cu unele informati.
Tatal meu in virsta de 79 ani cu boala Alzheimer in stadiul grav de ce indemnizatie ar avea dreptul si de unde s ar primi.Dumnealui are o pensie minim pe economie plus una de 370lei de boala de circa 20 de aniar fi afecteze acesta pensi daca ar mai beneficia si de alt ajutor.
Daca la urmatorul control in comisie s ar primi grav cu insotitor, mentionez ca starea sa agravat mult in ultimele luni, ar trebui neaparat o persoana angajata,s au este posibilitatea sa primesca el Bani si sa se plateasca persoana care l ar ajuta ? Va multumesc pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: Hawa , utilizator 19:50, 7 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie obligatoriu să fie o persoană angajată pe post de asistent personal.

Persoana dizabilă poate primi ea indemnizația de însoțitor, dacă va fi încadrată în gradul de handicap GRAV cu ÎNSOȚITOR.
Va multumesc frumos, imi puteri spune si de unde se ridica ajutorul,de la primaria unde are domicili s au din alta parte?

Dapix a scris:

Nu trebuie obligatoriu să fie o persoană angajată pe post de asistent personal.

Persoana dizabilă poate primi ea indemnizația de însoțitor, dacă va fi încadrată în gradul de handicap GRAV cu ÎNSOȚITOR.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizația de înșoțitor se plătește numai de catre PRIMĂRIA unde beneficiarul are domiciliul.
Și obligatoriu trebuie să locuiască fizic în orașul/comuna de domiciliu unde va fi luat în evidență de asistenții sociali, și va primi indemnizația de însoțitor, suma de 2079 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
Dapix, utilizator
Va multumesc frumos pentru informati.

Dapix a scris:

Indemnizația de înșoțitor se plătește numai de catre PRIMĂRIA unde beneficiarul are domiciliul.
Și obligatoriu trebuie să locuiască fizic în orașul/comuna de domiciliu unde va fi luat în evidență de asistenții sociali, și va primi indemnizația de însoțitor, suma de 2079 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Tatal meu are diagnosticul de DEMENTA IN BOALA ALZHEIMER CU DEBUT TARDIV MMS - 22 PCT, si as vrea sa stiu daca cu acest diagnostic ar avea ... (vezi toată discuția)
Mama mea are alzheimer cu grad de handicap avansat, aș vrea să ... Adydidi Adydidi Mama mea are Alzheimer cu grad de handbal avansat aș vrea să știu dacă pot opta pentru o indemnizație de îngrijitor? (vezi toată discuția)
Ajutor insotitor vatile vatile Buna ziua ! Pentru o persoana s-a stabilit de comisia medicala grad maxim de handicap cu insotitor . Ce trebuie facut pentru a luat ajutorul pentru insotitor ... (vezi toată discuția)