avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama mea are Alzheimer cu grad de handicap avansat, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama mea are Alzheimer cu grad de handicap avansat, aș vrea să ...

Mama mea are Alzheimer cu grad de handbal avansat aș vrea să știu dacă pot opta pentru o indemnizație de îngrijitor?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:06, 3 Ianuarie 2025
In ce grad de handicap este incadrata'?
Are grad avansat
Nu exista oficial denumirea de grad de handicap avansat.
Macar ati dus-o la comisie la DGASPC'?
Are emis certificat de handicap'?
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator
Mă iertați am gresit eu pe certificat scrie " accentuat " are certificatul emis de anul trecut din februarie

Dapix a scris:

Nu exista oficial denumirea de grad de handicap avansat.
Macar ati dus-o la comisie la DGASPC'?
Are emis certificat de handicap'?

La gradul accentuat nu se acorda indemnizatie de insotitor.
Numai pentru gradul care scrie pe certificat ""GRAV CU ASISTENT PERSONAL"", se poate beneficia de indemnizatie de insotitor.

Daca boala i s-a agravat mult, puteti cere la Comisie reevaluarea gradului.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Va adresez o rugaminte si anume as avea nevoie de niste sfaturi. O persoana din familie in varsta de 75 de ani, pensionar C.A.P., a fost ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap gradul ii accentuat luxor93 luxor93 Buna Seara Va rog sa imi spuneti si mie daca o persoana cu handicap Accentuat Gradul II are dreptul la insotitor tinand cont ca nu se bazeaza sa mearga ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Tatal meu are diagnosticul de DEMENTA IN BOALA ALZHEIMER CU DEBUT TARDIV MMS - 22 PCT, si as vrea sa stiu daca cu acest diagnostic ar avea ... (vezi toată discuția)