avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

Buna ziua,

Va adresez o rugaminte si anume as avea nevoie de niste sfaturi.
O persoana din familie in varsta de 75 de ani, pensionar C.A.P., a fost diagnosticata cu dementa in boala alzheimer. Am inteles ca va trebui sa se prezinte la o Comisie pentru a primi un certificat de handicap si ulterior ar beneficia de o indemnizatie de handicap. Medicul recomanda ingrijire in familie sau institutionalizare. Legat de ingrijirea in familie am inteles ca ar putea beneficia de un insotitor dar nu am inteles daca insotitorul ar fi prezent 24 de ore sau doar 8 ore pe zi fiindca persoana bolnava ar avea nevoie de ingrijire aproape permanenta nu doar 8 ore pe zi. In concluzie va rog sa imi spuneti ce drepturi ar avea persoana respectiva si care ar fi pasii de urmat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 00:51, 19 Martie 2011
Mergeti la Insprectoratul Teritorial de Handicap din judetul dv si solicitati-le informatii cu privire la ce acte va trebuie. Apoi, dosarul complet il depuneti la Inspectorat si ei va programeaza, in ce zi trebuie sa mergeti la comisia de expertiza.
Indemnizatie ii va da, insa asistent personal nu prea exista sanse deoarece asistentilor li se desface contractul chiar si cand sunt parinti de copii cu handicap grav, pe motiv ca consiliile judetene nu au cu ce sa plateasca salariile.
Directiile generale de asistenta sociala au centre speciale pe acest sindrom unde exista personal specializat care stie cum sa trateze o persoana suferinda de aceasta boala, dar o puteti institutionaliza in aceste centre doar daca este persoana incadrata in grad de handicap grav sau accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala degenerativa getuta2 getuta2 Am in familie o persoana suferinda de Boala Alzheimer Fiind o boala neurologica degenerativa, pot cere Comisiei de handicap sa i se acorde ... (vezi toată discuția)
Pot să obțin indemnizația de însoțitor? Luminița R Luminița R Soacra mea a fost diagnosticata cu boala Alzheimer și demență severă.Doctora a spus că trebuie să fie supravegheata.Daca îmi las serviciu aș vrea să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua....tatal meu a primit in ianuarie 2023 certificatul ... Seppisarpe Seppisarpe Buna ziua....Tatal meu a primit in ianuarie 2023 CERTIFICATUL GRAD de HANDICAP GRAV ASOCIAT PERMANENT,fiindca are 75 de ani dar nu i-a fost bifat ,,cu ... (vezi toată discuția)