Mulțumesc pentru răspuns! Tocmai ptr ca soții au această obligație de a se susține moral a devenit frustrant să plătesc singură toate cheltuielile și să nu îmi mai văd capul de treabă în timp ce soțul se relaxează de peste 2 ani…..
Bună seara! Eu lucrez, soțul nu lucrează - salariul meu este bun comun? Apartamentul în care stăm este al lui dinainte de căsătorie - eu sunt obligată să plătesc cheltuielile de întreținere facturi etc singură fără contribuția lui el nefiind angajat de aprox 2 ani? Cum se poate regla aceasta situație legal? Nu mi se pare normal să plătesc toate cheltuielile cu un apartament care nu este al meu inclusiv impozite, taxe și sa îi întrețin astfel soțului meu proprietatea.
Sunt căsătorită de 4 ani, soțul are o serie de proprietăți de dinainte de căsătorie care nu aduc niciun venit el nu lucrează nu are venit eu întregit total toate proprietățile de la utilități taxe și impozite la eventuale reparații investiții. Cum
Pot deveni proprietar pe o
Parte din ele în urma
Contribuției financiare? Soțul este deschis la această posibilitate însă nu donație ptr ca mai are copii din prima căsătorie care ar contesta imediat actul și nici nu îi pot vira suma aferentă unei părți a proprietăților ptr ca trebuie sa le întrețin financiar și nu pot avea economii ca sa ajung la suma necesare
Mulțumesc
M-am interesat, am fost la un notar si acela mi-a spus "dar daca ati fi stat in chirie, nu ati fi platit?", acum cateva saptamani am fost la un avocat care mi-a spus intr-adevar ca pot cere acele cheltuieli in instanta insa cu extrase de cont, dovezi, fiecare suma tb sa fie documentata. Exista vreo modalitate prin care sotul m-ar trece si pe mine pe actele de proprietate? alta decat vanzare cumparare care presupune sa ii virez jumatate din suma de bani din valoarea proprietatilor? Multumesc
Buna seara! sunt casatorita de 4 ani, am trait in concubinaj inainte de castaorie 10 ani, sotul meu nu lucreaza, nu a lucrat de cand ne-am cunoscut, de 8-9 ani am preluat toate cheltuielile gospodariilor (sotul meu are un ap de aprox 200 mp, o casa + teren de aprox 2000mp - dobandite inainte de casatorie) Proprietatile sunt in Bucuresti deci costurile de intretinere sunt extrem de ridicate (utilitati, impozite, reparatii, cheltuieli cu paza/intretinerea lor). Sotul meu nu a dorit sa inchirieze nimic, eu sustin familia financiar exclusiv, el nu are absolut niciun venit, i-am mai platit si contributiile la stat ca sa aiba asigurare de sanatate si sa cotizeze ptr pensie. Acum vrea sa divorteze si imi spune ca eu va tb sa imi fac bagajele si sa plec - nu pot obtine nicio despagubire? dupa aproape 10 ani de intretinut proprietatile sotului?