Buna seara! sunt casatorita de 4 ani, am trait in concubinaj inainte de castaorie 10 ani, sotul meu nu lucreaza, nu a lucrat de cand ne-am cunoscut, de 8-9 ani am preluat toate cheltuielile gospodariilor (sotul meu are un ap de aprox 200 mp, o casa + teren de aprox 2000mp - dobandite inainte de casatorie) Proprietatile sunt in Bucuresti deci costurile de intretinere sunt extrem de ridicate (utilitati, impozite, reparatii, cheltuieli cu paza/intretinerea lor). Sotul meu nu a dorit sa inchirieze nimic, eu sustin familia financiar exclusiv, el nu are absolut niciun venit, i-am mai platit si contributiile la stat ca sa aiba asigurare de sanatate si sa cotizeze ptr pensie. Acum vrea sa divorteze si imi spune ca eu va tb sa imi fac bagajele si sa plec - nu pot obtine nicio despagubire? dupa aproape 10 ani de intretinut proprietatile sotului?
Etsy123
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ati fi putut sa va interesați care va sunt drepturile înainte de a suporta toate aceste cheltuieli și nu după , aceasta este cea mai mare greșeală pe care o fac majoritatea pe acest forum , cer ajutor când deja este prea târziu , singura soluție rămânând acționarea în instanță care implica alte cheltuieli , timp și o totala nesiguranța . Nu aveți nici un drept la proprietățile soțului , sunt bunurile lui proprii , aveți doar un drept de creanța pentru sumele investite în cei 4 ani de căsătorie și poate și în cei de concubinaj dacă aveți toate dovezile în acest sens . Numai un avocat va poate ajuta sa alegeți cea mai buna soluție în cazul d-voastră .
M-am interesat, am fost la un notar si acela mi-a spus "dar daca ati fi stat in chirie, nu ati fi platit?", acum cateva saptamani am fost la un avocat care mi-a spus intr-adevar ca pot cere acele cheltuieli in instanta insa cu extrase de cont, dovezi, fiecare suma tb sa fie documentata. Exista vreo modalitate prin care sotul m-ar trece si pe mine pe actele de proprietate? alta decat vanzare cumparare care presupune sa ii virez jumatate din suma de bani din valoarea proprietatilor? Multumesc
Divort cu minor
crystynac
Buna ziua!
Suntem casatoriti de 6 ani si avem un copil de 3 ani jumate.In momentul de fata eu nu lucrez deoarece sotul a luat decizia ca poate intretine ... (vezi toată discuția)