avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Icata98

Activitate Icata98



Cornel Vasile a scris:

Codul Muncii , art. 60 (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
..........
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.


OUG nr.96/2003:
Art. 21 (1)Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a)salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)–e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
...........
(3)Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

art. 2 lit. c se refera la salariata gravida ...


Aveti posibilitatea de a contesta in instanta decizia de incetare a raportului de munca ... problema dvs este discutabila intrucat articolele mai sus citate se refera la concediere, iar art.31 alin.3 C.mun. se refera la incetare ... doua notiuni distincte care au acelasi efect juridic.
Instanta de judecata va aprecia daca se aplica interdictia prevazuta in art.60 C.mun. si in cazul incetarii c.i.m. potrivit art.31 alin.3 C.mun.

Incetarea CIM pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, deși reprezintă o denunțare unilaterală a CIM, nu impune părților respectarea normelor legale care reglementează concedierea sau demisia, având o natură juridică diferită (Decizia nr. 653 din 17 mai 2011 a CCR). În consecință CIM poate înceta pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă în toate situațiile în care concedierea este interzisă.

Va multumesc!


Cornel Vasile a scris:
Perioada nedeterminata.


Si poate fi data afara daca ea a anuntat in prealabil ca este insarcinata?
Buna ziua! Sotia este in perioada de proba la locul de munca, recent a aflat ca este insarcinata! Poate fi data afara de la locul de munca daca face dovada starii de graviditate?
Buna ziua! Ma confrunt cu o problema! In luna decembrie am primit acest mesaj,, Incepe anul fara datorii. Achitati si lichidati debitul restant. Sunati acum la nr … Intrum Romania , mandatar al creditorului DDM INVEST III AG,,. Toate bune pana astazi cand am incercat sa scot banii de la ATM si nu am putut sa i scot. Mentionez ca ar putea fi o singura problema, un abonament la Vodafone in anul 2013. Daca ma puteti ajuta cu sfaturi v as fi recunoscator. Multumesc!