avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate akavortex

Activitate akavortex

Ok. Deci in principiu, sunt obligat de lege sa semnez contractul de garantie, conform legii gestionarului? Insa nu mi se poate cere sa platesc garantia restanta din urma. In cazul in care refuz sa semnez... Ce masuri poate lua pana la
concediere.

Cornel Vasile a scris:

Intelegerea nu poate bate legea ... iar directorul actual nu poate semna un contract cu efecte retroactive.

Salutare! Acum cativa ani, mai exact in 2019,m-am angajat la o firma pe postul de gestionar. In momentul angajarii mi s-a spus ca urmeaza lunar sa mi se opreasca garantie,garantie care mi s-a oprit fara a fi semnat vreun contract. Dupa 6 luni, m-am decis sa plec, insa venind la conducere un alt director, m-a convins sa raman,iar in urma negocierilor, mi s-a oferit o crestere salariala si acordul verbal ca nu mi se va mai opri garantie materiala. Fapt care s-a si intamplat si care ppate fi dovedit prin statele de plata. Insa dupa aproape 5 ani, actualul director, altul fata de cel care era in functie in momentul negocierii mele salariale ma obliga sa semnez un contract prin care sunt de acord cu oprirea garantiei materiale, ba mai mult mi se cere sa constitui garantia neconstituita din momentul angajarii si pana in prezent. Doresc sa stiu, cum as putea proceda in situatia data, deoarece nu mi se pare legal si as dori ca intelegerea din momentul negocierii salariale sa se respecte in continuare.