avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare! Acum cativa ani, mai exact in 2019,m-am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare! Acum cativa ani, mai exact in 2019,m-am angajat la ...

Salutare! Acum cativa ani, mai exact in 2019,m-am angajat la o firma pe postul de gestionar. In momentul angajarii mi s-a spus ca urmeaza lunar sa mi se opreasca garantie,garantie care mi s-a oprit fara a fi semnat vreun contract. Dupa 6 luni, m-am decis sa plec, insa venind la conducere un alt director, m-a convins sa raman,iar in urma negocierilor, mi s-a oferit o crestere salariala si acordul verbal ca nu mi se va mai opri garantie materiala. Fapt care s-a si intamplat si care ppate fi dovedit prin statele de plata. Insa dupa aproape 5 ani, actualul director, altul fata de cel care era in functie in momentul negocierii mele salariale ma obliga sa semnez un contract prin care sunt de acord cu oprirea garantiei materiale, ba mai mult mi se cere sa constitui garantia neconstituita din momentul angajarii si pana in prezent. Doresc sa stiu, cum as putea proceda in situatia data, deoarece nu mi se pare legal si as dori ca intelegerea din momentul negocierii salariale sa se respecte in continuare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 13 Februarie 2024
Intelegerea nu poate bate legea ... iar directorul actual nu poate semna un contract cu efecte retroactive.
Ok. Deci in principiu, sunt obligat de lege sa semnez contractul de garantie, conform legii gestionarului? Insa nu mi se poate cere sa platesc garantia restanta din urma. In cazul in care refuz sa semnez... Ce masuri poate lua pana la
concediere.

Cornel Vasile a scris:

Intelegerea nu poate bate legea ... iar directorul actual nu poate semna un contract cu efecte retroactive.

Nu va poate obliga sa semnati din urma...probabil se vor face presiuni sa va dati demisia daca nu semnati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie la locul de munca? afiti afiti Buna ziua. Sunt angajat la o firma de distributie din dec 2011. Incepand cu luna februarie mi s-a oprit o garantie de 50 ron. Functia pe care o ocup este de ... (vezi toată discuția)
Garantia de gestiune enache andreea enache andreea Am si eu o nelamurire.Lucrez la o firma de 2 ani si azi mi s-a comunicat kfaptul ca incepand din luna aceasta mi se va oprii la fiecare lichidare o suma de ... (vezi toată discuția)
Garantie /salariati - cat ? + ce act se face ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu câteva sfaturi, cum să procedăm corect în cazul următor: - directorul instituției noastre ... (vezi toată discuția)