avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantie la locul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantie la locul de munca?

Buna ziua.
Sunt angajat la o firma de distributie din dec 2011. Incepand cu luna februarie mi s-a oprit o garantie de 50 ron. Functia pe care o ocup este de Director Vanzari Zona Prahova. Am in dotare pachet logistic: masina, tel, laptop, etc. Mentionez ca nu am semnat nimic in afara de contractul de munca. As dori sa stiu daca este ok sa mi se opreasca aceasta garantie daca nu am semnat un contract de garantie?
As mai dori sa stiu si care este termenul legal de restituire a acestei garantii.



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 4 Mai 2012
Nu cunosc legea dar am lucrat cu garantie.
Normal este sa va dea sa semnati un act in care este mentionat ca se constituie un depozit la o anumita banca care inseamna garantie.
Acest act il veti folosi impreuna cu fisa de lichidare (care arata ca nu datorati nimic firmei) in momentul in care veti pleca de la acest loc de munca si veti ridica banii din garantie impreuna cu dobanda aferenta sumelor respective.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
anitsirc, utilizator
Garantiile materiale se pot opri salariatului in baza contractului de garantie potrivit Legii 22/1969.As putea sa mai amintesc si de art 254 C.Mun, privind raspunderea patrimoniala a angajatilor...dar atata timp cat n-ati semnat nimic in acest sens..vi s-au oprit bani pe ochi frumosi, si tot pe ochi frumosi vi se vor si restitui...


Pentru banii primiti ca garantie ati primit chitanta ? .... garantia nu se poate opri pe ochi frumosi , ci in baza unui contract de garantie , asa cum a amintit colega noastra mai sus.
Mi s-au oprit pe fluturasul de salariu. Desi lucrez din dec 2011 mi s-au oprit incepand cu luna februarie 2012. Suma este de 50 ron.
Intr-adevar, fluturasii de salariu in care se vede oprirea garantiei pot constitui mijloace de dovada intr-un eventual litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garanție materiala gestionar Mihaela1666 Mihaela1666 Bună ziua. Societatea la care lucrez (cu gestiune comuna) îmi retine 50 RON pe luna garanție materiala pe baza de contract de garantie, însă acesta nu ... (vezi toată discuția)
Lipsa marfa in inventar s_marty s_marty buna ziua am muncit la o firma in care una dintre activitatile mele era si aceea de gestionar. am semnat un act pentru a fi instiintat de aceasta activitate. ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie innainna1968 innainna1968 Am lucrat timp de 10 ani la o firma ,unde luna de luna mi-a fost oprit 10% din salariu ,ca si garantie.Anul trecut in iunie mi-am dat demisia,urmand ca dupa 6 ... (vezi toată discuția)