avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate Gabrielb89

Activitate Gabrielb89

Da da , am in vedere și știu legea. Deși în fața judecătorului sunt convins că ai un + daca ai un permis de după faptă , demo streaza multe

justix a scris:

Să aveți în vedere că în situația în care obțineți permisul de conducere și ulterior veți fi condamnat definitiv pentru infracțiunea de conducere fără permis, permisul obținut între timp va fi anulat.

Da știu , dar mă ajută enorm după părerea mea in fața judecătorului plus că până la sfârșitul dosarului merg și eu legal...cu2 rotii cei drept că pe asta m a și oprit ... Nu m as fi urcat pe 4, sper că pedeapsa sa fie indulgenta din cauza că sunt 2 roti capacitate mica 49cc !
Deși cunosc 2 cazuri în care au făcut pușcărie exact pe aceiași speță și au rămas cu carnetul , situatile sunt la fel dar ....

justix a scris:

Să aveți în vedere că în situația în care obțineți permisul de conducere și ulterior veți fi condamnat definitiv pentru infracțiunea de conducere fără permis, permisul obținut între timp va fi anulat.
Vă mulțumesc mult , o să mă înscriu la școală pentru că până acum mi a fost puțin tea.a

justix a scris:

Puteți obține dreptul de a conduce pe drumurile publice, însă dacă la finalizarea procesului veți primi o hotărâre definitivă de condamnare, permisul obținut pe parcurs se va anula, conform art. 114 alin. (1) lit. f) din O.U.G. raportat la art. 335 alin. (1) din Codul penal (infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere).

Buna ziua , as vrea sa aflu un răspund destul de dilematic și controversat între instituțiile statului și cunoscătorii de legi !
Politia rutieră cât și cei de la drcivp spun ca dacă ești oprit în trafic și ți se întocmește dosar penal pentru conducere fără permis în această perioadă până la finalizarea dosarului nu mai ai drept să obții permisul
Politia de secție,jandarmeria , unii avocați cât și școlile de șoferii contrazic cele menționate mai sus și spun că nu există o lege care să îți interzică obținerea permisului !
De asemenea există și o lege în care subliniază următorea situație , " dacă obții permisul în timpul în care ești cercetat penal pentru o faptă săvârșită la regimul rutier , permisul ți se va anula la sfârșitul procesului "
Daca cei de la drcipv nu te lasă să obții examenul , cum altfel ai putea obține permisul în situația în care ești cercetat penal fara un verdict judecătoresc ?
De asemenea cunosc 2 persoane care in aceiași situație au obținut permisul , deși aș vrea să obțin un răspuns destul de clar de la cineva competent legislativ !
Întrebarea scurta este , se poate obține permisul de conducere în situația în care ești cercetat penal pentru conducere fără permis deși stadiul dosarului este momentan in ancheta și cazierul îți este perfect curat ?
Mulțumesc