avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Activitate nagykari

Activitate nagykari

Răspuns la discuția mostenire
Da,am inteles asta inseamna ca tatal meu trebuie sa intreprinda o actiune in justitie in cursul careia sa dovedeasca faptul ca apartamentul a fost cumparat exclusiv din banii lui (banii au provenit din vinzarea unei case, casa pe care o avuse inainte de a trai in concubinaj cu defuncta) iar in caz de cistig justitia va hotari partea concreta care ii revine fiului defunctei,asa este? Ca sa vedem mai clar lucrurile, ne-ar interesa daca axista o lege care specifica cota parte minima care trebuie data fiului sau aceasta cota parte va fi hotarita de catre tribunal dupa alte criterii. Multumesc anticipat
Răspuns la discuția mostenire
Ok mersi deci sa inteleg ca cei 11 ani de concubinaj nu inseamna nimic din punctul de vedere al legii in favoarea tatalui meu iar faptul ca a pus jumatate apartament pe fosta concubina si nu au mai apucat sa se casatoreasca de fapt se traduce prin faptul ca fiul unic al acesteia are tot dreptul la o jumatate parte ,asa este? mersi
Discuție mostenire
Buna ziua, tata a trait 11 ani cu o concubina care a decedat anul trecut, in decursul acestor 11 ani tata a cumparat un apartament -din sursele lui financiare proprii- apartament pe care l-a trecut insa in jumatate parte pe numele concubinei avind in vedere faptul ca ar fi vrut sa se casatoreasca oricum daca nu ar fi intervenit decesul acesteia. Concubina a avut si ea o casa mostenita de la un sot anterior care casa insa a ramas in decursul acestor 11 ani doar pe numele ei si al fiului ei din casatoria anterioara. Prima intrebare ar fi daca tata are drepturi de mostenire asupra casei fostei concubine in aceste conditii? A doua intrebare este daca fiul defunctei are drepturi de mostenire asupra apartamentului pe care tata l-a cumparat din resurse proprii dar l-a trecut si pe defuncta. Daca da in ce proportie mosteneste fiul din apartament iar tata eventual din casa. mersi