avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Activitate George Silaghi

Activitate George Silaghi

Buna ziua,

Aseara mi s-a declansat detectorul de gaz deoarece am dezinfectat prin bucatarie cu alcool sanitar / spirt.

Ulterior am scos detectorul din priza si pornit electrovalva de langa contorul de gaz, dar gazele nu au revenit.

De dimineata am sunat la firma care a montat detectoarele si acestia mi-au spus sa deschid o sesizare si sa sun la Distrigaz sa anunt lipsa gazelor.

La cateva ore ma suna managerul firmei cu detectoarele sa-mi spuna ca trebuia sa sun la ei (am facut asta mai devreme si colega lui mi-a zis sa sun la Distrigaz) si cei de la Distrigaz vor pune un sigiliu pe electrovalva generala (tot blocul a ramas fara gaz). Iar acestia trebuie sa testeze apoi tevile pe fiecare etaj. Lucru care costa undeva la 5000 lei si trebuie achitat de mine.

Daca nu as fi sunat la Distrigaz, ancheta asta mai amanuntita nu mai era nesesara, dar eu am sunat sub indrumarea lor.

Intrebarea mea este urmatoare. Pot cumva sa reduc / evit plata completa din moment ce am actionat in necunistiinta de cauza? (atat cu cu utilizarea spirtului, dar si scoaterea din priza a detectorului). Am crezut ca detectorul functioneaza doar pentru CO2 sau gaz si ca-mi poate inchide doar electrovalva apartamentului meu.

De asemenea, daca ei mi-au zis sa anunt Distrigaz, nu e posibil sa fie o strategie ca acestia sa aiba de munca si automat incasat o suma mai mare?