Buna ziua,
ma aflu in proces cu fostul sef, am cerut instantei judecarea in lipsa si am primit acasa o citatie prin care mi se transmite punctul de vedere a unitatii, depus pt instanta.
As avea o intrebare, pot pierde procesul in cazul in care cf art 92, alin 6 legea Nr 1/2011, specifica ca salarizarea personalului didactic din invatamantul particular se stabileste prin negociere, avand in vedere ca minimul prin lege este 1060 lei, iar mie mi s-a stabilit un salariu brut de 670 lei?
Negocierea nu incepe de la acel minim...sau de la 0 lei?
Exista sansa sa pierd procesul?
Buna ziua! Am si eu o neclaritate. Lucrez la o scoala particulara postliceala Botosani, angajata pe perioada nedeterminata, dar grila de salarizare este facuta dupa ministerul Muncii si nu al Invatamantului.Anul trecut am absolvit facultatea, am dus o copie dupa diploma de licenta, mi s-au dat ore de psihologie ca profesor, dar girla de salarizare a ramas cea dinainte de absolvire. Directorul este de acord sa imi plateasca orele suplimentare ca profesor, dar refuza sa imi schimbe functia si salariul. Ce pot face? Am dreptul sa beneficiez de aceasta lege ca si persoana cu studii superioare sau nu? Mentionez ca din octombrie cand s-a majorat minimul pe economie,mi s-a intocmit un nou contract, chiar daca dupa parerea mea, nu este legal ( eu avand deja unul valabil incepand din 2001, pe perioada nedeterminata), prin care mi se anuleaza celelalte drepturi (diurne, spor vechime)si surpriza....functia este de profesor, dar salariul de 625 Ron.Ce pot face?Cui ma pot adresa pentru clarificarea acestei situatii? Directorul ma ameninta ca daca refuz sa il semnez ma da afara....eu fiind momentan in spital.Chiar poate face acest lucru?! Nu mai inteleg nimic! Astept parerile dvs. Va multumesc anticipat!