avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi angajat

Buna ziua! Am si eu o neclaritate. Lucrez la o scoala particulara postliceala Botosani, angajata pe perioada nedeterminata, dar grila de salarizare este facuta dupa ministerul Muncii si nu al Invatamantului.Anul trecut am absolvit facultatea, am dus o copie dupa diploma de licenta, mi s-au dat ore de psihologie ca profesor, dar girla de salarizare a ramas cea dinainte de absolvire. Directorul este de acord sa imi plateasca orele suplimentare ca profesor, dar refuza sa imi schimbe functia si salariul. Ce pot face? Am dreptul sa beneficiez de aceasta lege ca si persoana cu studii superioare sau nu? Mentionez ca din octombrie cand s-a majorat minimul pe economie,mi s-a intocmit un nou contract, chiar daca dupa parerea mea, nu este legal ( eu avand deja unul valabil incepand din 2001, pe perioada nedeterminata), prin care mi se anuleaza celelalte drepturi (diurne, spor vechime)si surpriza....functia este de profesor, dar salariul de 625 Ron.Ce pot face?Cui ma pot adresa pentru clarificarea acestei situatii? Directorul ma ameninta ca daca refuz sa il semnez ma da afara....eu fiind momentan in spital.Chiar poate face acest lucru?! Nu mai inteleg nimic! Astept parerile dvs. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 14 Noiembrie 2008
Puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca Botosani in legatura cu nerespectarea art.1 din HG nr.1051/2008 coroborat cu art.40 din CCMN pe anii 2007-2010. Este vorba de salarizarea personalului încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema functie - salariu Vioreld Vioreld salutare. iata problema care o am: un salariat fara studii superioare, care a facut in 2004 un curs finalizat printr-un certificat de absolvire in 2004 ... (vezi toată discuția)
Promovare rozaliaersek rozaliaersek In prezent sunt incadrata pe functia de contabil I cu studii postliceale la un spital orasenesc.In anul 2009 am absolvit studiile superioare economice si nu a ... (vezi toată discuția)
Ccm mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un model de grila de salarizare pentru o societate privata . Trebuie sa o anexez la CCM la nivel de societate. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)