avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema functie - salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema functie - salariu

salutare. iata problema care o am: un salariat fara studii superioare, care a facut in 2004 un curs finalizat printr-un certificat de absolvire in 2004 (recunoscut de Ministerul Muncii) pe un post care, conform C.O.R. necesita studii superioare.
Eu sunt relativ nou in meseria asta. Nu era obligatoriu atunci cand a facut cursul, sa-i ceara oare diploma de absolvire a invatamantului superior? sau erau alte reguli in 2004?
Am ajuns si la ce ma doare pe mine: de la 01 ianuarie trebuie sa-i fac salariul tarifar minim 1200 lei (600 x 2) sau minim 720 lei (600x1.2)?
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2008
Vioreld, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:25, 11 Decembrie 2008
Daca ne spuneti despre ce post este vorba, ne va fi mai usor sa ne spunem punctul de vedere ;)
In principiu, personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare va beneficia de salariul minim brut pe economie prevazut de art.1 sau 2 din HG nr.1051/2008 coroborat cu art.41 alin.1 lit.d din CCMN.
bineinteles. functia este administrator de reţea, cod 213902.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
Vioreld, utilizator
nimeni?:((
Vioreld a scris:

nimeni?:((

In primul rand ca nu spuneti ce calificare confera cursul urmat, in ce meserie s-a calificat.
In principiu o functie pentru care sunt prevazute studii superioare nu poate fi detinuta de o persoana care nu are studii superioare.
Un salariat cu studii medii va fi salarizat minim ca atare. Legea insa obliga doar la un anumit minim, nu stabileste un salariu maxim asa ca puteti da si un salariu mai mare chiar daca nu are studii superioare
ba am spus. cursul este administrator de reţea, este facut in 2004. salariatul este angajat la firma mea pe acest post, de administrator retea.

Alte discuții în legătură

Salariul minim brut studii superioare-va rog sa ma lamuriti cezarina19 cezarina19 Imi cer scuze, insa discutiile anterioare nu m-au ajutat sa inteleg exact situatia. De aceea, as dori un raspuns scurt, clar si concis, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Cat este salariul minim net incepand cu 1 ian.2009 tudor1973 tudor1973 Buna ziua! Sotia mea este angajata cu norma intreaga la o farmacie ,cu calificarea de asistent medical de farmacie. As dori sa stiu care este salariul minim ... (vezi toată discuția)
Salariul pe cartea de munca m2gica m2gica Buna ziua....Sunt incă angajat la o firma particulară (in preaviz)...Am avut intotdeauna probleme (ca peste tot dealtfel) cu salariul ce trebuie trecut pe ... (vezi toată discuția)