avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate laurente

Activitate laurente

Multumesc.
1. Desigur, cel mai usor era sa se fi facut partajul chiar atunci, in 1992, cu situatia clara a terenurilor si a mostenitorilor.
Din pacate - ca in multe alte cazuri - nu a existat vointa/interes din partea tuturor mostenitorilor.
Situatia s-a taraganat si s-a ajuns de la 5 la 17 prezumtivi mostenitori.
Necunoscuta pentru mine ramane daca/cum citez mostenitorii fratilor decedati (copii si nepoti stabiliti in alte tari, pentru care nu detin datele de nume/domiciliu).
2. OK.
Atunci, daca tot e sa platesc o lucrare, fie ea expertiza dispusa de instanta, fie documentatie cadastrala anticipata, e mai convenabil sa o comand eu, in deplin control dpdv financiar si temporal.
Uzucapiune imobiliara extratabulara - indicare pârâţi şi intocmire documentatie cadastrala

Buna ziua.

Am 2 intrebari la care nu am gasit inca un raspuns edificator, apelez la expertiza dvs.

La decesul tatalui meu in 1992 s-a dezbatut mostenirea (succesiune la Notariatul de Stat), dar nu s-a facut si partajul voluntar.
Astfel ca imobilele (terenuri agricole) evidentiate in masa succesorala au fost impartite in mod amiabil de catre cei 5 frati mostenitori trecuti in certificatul de deces, fiecare dintre noi deschizandu-si rol nominal in registrul agricol si platind de atunci an de an impozitul datorat pentru propriul teren aflat in folosinta.
Intrucat exista eligibilitate (s-au implinit 30 de ani de posesie continua si neviciata), intentionez introducerea in instanta a unei cereri de uzucapiune extratabulara pentru terenul pe care-l am in posesie.
1. Pe cine trebuie sa indic drept pârât in cerere:
- unul (oricare) dintre fratii mostenitori aflati in viata
- toti ceilalti mostenitori (fratii aflati in viata si descendentii cu vocatie la mostenire ai fratilor decedati, pentru unii dintre ei nedetinand informatii certe de nume/domiciliu)
- UAT-ul?

2. Art.1051 (3) f) din CPC precizeaza ca la cerere se va anexa si "documentaţia tehnică cadastrală a imobilului, realizată, pe cheltuiala celui interesat, de o persoană fizică sau juridică autorizată, potrivit legii".
Terenul in cauza NU a fost niciodata inscris in Cartea Funciara. Si atunci:
2.a. E obligatorie existenta documentatiei cadastrale complete la momentul depunerii cererii de uzucapiune in instanta?
2.b. E suficient un plan de situatie/schita topografica intocmite de un specialist autorizat, urmand ca documentaţia tehnică cadastrală sa fie intocmita ulterior Încheierii/Hotărârii Judecătoreşti, in vederea inscrierii in Cartea Funciara?
In aceasta ipoteza, va mai dispune instanta o expertiză tehnică imobiliară, al carei onorariu va cadea in sarcina mea? Si atunci ar trebui sa optez din start pentru pasul 2.a.?

Multumesc.