avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate SerenaA

Activitate SerenaA

Bună ziua,

Doresc recomandări de avocați pentru divorț în București. Se pare ca va fi un proces îndelungat și complicat.

Soțul dorește să ceară daune morale din motivul că nu mi-aș fi îndeplinit datoriile de soție și că nu aș fi contribuit financiar. Încearcă să mă forțeze să părăsesc domiciliul conjugal si sa ii înapoiez sumele cu care a contribuit la diverse lucruri și pe care la vremea respectivă spunea ca sunt cadou. De asemenea, doresc să lupt pentru custodia animalelor de companie.

Multe dintre lucrurile pe care mi le zice, am impresia că sunt spuse pentru a băga frica în mine și a reușit. Am nevoie de un avocat cu experiență în cazuri similare si care sa ma sfătuiască cum sa procedez de acum înainte.

Mulțumesc anticipat!


Avocat Neagu Elena a scris:

Doar printr-o acțiune un evacuare poate sa va forteze sa părăsiți domiciliul. Pana atunci, dacă se mai comporta agresiv cu dvs puteți sa solicitati emiterea unui ordin de protectie cu evacuarea acestuia din locuinta.
Formulati actiunea de divorț din culpa sa exclusiva și solicitati eventual și daune morale.
Contactați un avocat sa va explice in detaliu procedura și sa va sprijine în acest demers.

Mulțumesc pentru răspunsul prompt! Mai am o întrebare dacă sunteți amabilă: Dacă decid să plec (în principiu pentru că îmi afectează munca) și nu mă va lăsa să iau decat “strictul necesar” (cuvinte lui) - ce consecințe imi va aduce această decizie și îmi voi mai putea recupera din lucruri mele personale?

Mulțumesc anticipat!
Bună ziua,

Sunt în prag de divorț și soțul mă obligă sa părăsesc domiciliul conjugal. Mi-a luat accesul la toate dispozitivele din casa și a oprit curentul pentru a nu putea lucra (lucrez de acasă). Apartamentul nu este al lui, ci al părinților lui și are doar drept de uzufruct. Mă amenință că va chema poliția dacă nu plec. Poate să ma forțeze legal să plec din casa?