avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate giulia2008

Activitate giulia2008

Buna ziua ,
As dori sa stiu mai multe despre liberul acces la informatiile de interes public .Am solicitat la Directia generala de control silvic si cinegetic o copie dupa un raport intocmit in perioada 2004-2005 deoarece ar fi o proba suficienta si necesara pentru a-mi demonstra nevinovatia intr-un proces penal .Mi s-a raspuns ca nu mi se poate elibera deoarece acest raport sta la baza urmariri penale a unor persoane , iar unele cauze se afla deja pe rol drept urmare in baza art 12 lit (e ) din legea 544/2001 "informatiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul
anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun în pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei
persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfasurare;" sunt exceptate de la accesul liber .

Mai pot face ceva in situatia asta ?Ma mai pot adresa undeva ?Mentionez ca cealalta copie a raportului pe care au lasat- la institutia cercetata a disparut , din grija unei persoane, si nu stiu unde sa ma mai adresez.Stiu ce contine , si stiu ca m-ar ajuta enorm in proces as putea cere revizuirea pentru ca in urma recursului am pierdut procesul si nu mai am nici o alta cale de atac.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat .
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se prescrie.
Eu cred ca vor face o poprire pe salariul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

precizez ca sentinta a fost data in ianuarie 2006 , amenda penala am platit-o chiar dupa sentinta , dar cu privire la reparea prejudiciului inca nu mi-au facut nimic .In cat timp se prescrie , pentru ca peste 2 luni vor fi deja 3 ani de zile de la ramanerea definitiva a sentintei penale ?
Va rog sa-mi dati un raspuns referitor la termenul de prescriptie pentru repararea prejudiciului
Buna , va rog sa imi spuneti daca este termen de prescriptie pentru reparea prejudiciului cauzat ?Mentionez ca in urma sentintei penale am primit amenda penala (pe care am platit-o)si am fost obligat la plata prejudiciului cauzat institutiei ublice respectiv 20.000 lei .Dar inca nimeni nu mi-a facut nimic , nu m-au executat silit , precizez ca nu am bunuri pe numele meu doar un salariu de 700 lei .Ce pot sa imi faca si in cat timp ?Se prescrie dreptul de a cere executarea silita pentru recuperarea prejudiciului ?
va multumesc.
Buna ,
Am si eu o intrebare .In ianuarie 2006 am pierdut un proces penal , iar in urma sentintei date am fost obligat la plata unei amenzi penal de 500 lei si la repararea prejudiciului cauzat celeilalte parti in suma de 20.000 lei .Am platit amenda penal in ziua urmatoare ramanerii definitive a sentintei, dar referitor la prejudiciul cauzat inca nimeni nu m-a executat silit .As vrea sa stiu daca este un termen in care sa mi se faca executarea silita? ,este un termen de prescriptie pentru executarea silita referitor la aceasta situatie ? si ce anume mi se poate executa daca nu am nici un bun pe numele meu , iar salariu meu lunar este de 700 lei ?Intreb aceste lucruri deoarece la sfarsitul lunii ianuarie 2009 se implinesc deja 3 ani si as dori sa-mi fac rebilitarea si vreau sa stiu daca se va lua in considere faptul ca am platit doar amenda penala nu intreg prejudiciul ?
Va multumesc