avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accesul la informatiile de interes public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accesul la informatiile de interes public

Buna ziua ,
As dori sa stiu mai multe despre liberul acces la informatiile de interes public .Am solicitat la Directia generala de control silvic si cinegetic o copie dupa un raport intocmit in perioada 2004-2005 deoarece ar fi o proba suficienta si necesara pentru a-mi demonstra nevinovatia intr-un proces penal .Mi s-a raspuns ca nu mi se poate elibera deoarece acest raport sta la baza urmariri penale a unor persoane , iar unele cauze se afla deja pe rol drept urmare in baza art 12 lit (e ) din legea 544/2001 "informatiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul
anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun în pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei
persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfasurare;" sunt exceptate de la accesul liber .

Mai pot face ceva in situatia asta ?Ma mai pot adresa undeva ?Mentionez ca cealalta copie a raportului pe care au lasat- la institutia cercetata a disparut , din grija unei persoane, si nu stiu unde sa ma mai adresez.Stiu ce contine , si stiu ca m-ar ajuta enorm in proces as putea cere revizuirea pentru ca in urma recursului am pierdut procesul si nu mai am nici o alta cale de atac.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:20, 18 Noiembrie 2008
Este dificil in aceasta situatie sa mai obtineti acest Raport, mai ales daca sustineti ca "a disparut, din girja unei persoane".
Faceti un memoriu la Ministerul Public in acest sens.Poate reusiti sa obtineti o copie de pe Raport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberul acces la informatiile de interes public mfdunhill mfdunhill Buna Ziua, as vrea sa stiu daca in baza legii Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public pot cere la autoritatiile statului ... (vezi toată discuția)
Legea 544 ana_florina ana_florina Buna ziua, lucrez in cadrul unei primarii, la Legea 544 a fost solicitate mai multe cerinte printre care si proiectele tehnice la investutiile in curs, nu stiu ... (vezi toată discuția)
Dosarul de licitatie publica este public? oana1 oana1 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema privind dosarul de licitatie publica. Acum cateva zile am organizat o licitatie publica privind ... (vezi toată discuția)