Casa dobandita prin donatie nu poate fi locuita, alternativele fiind demolarea sau vanzarea. Banii pentru noua constructie sunt ai mei (mama minorului) si provin din vanzarea unui apartament achizitionat inainte de casatorie.De aceea as fi interesata si de o cota parte. Ca nu se stie niciodata...Desi, sincera sa fiu, nu prea stiu care sunt criteriile prin care Autoritatea Tutelara dispune in ceea ce priveste folosinta locuintei: exclusiva a minorului sau cota parte cu parintii. Iar aceasta cota parte e stabilita in functie de ce?
Iar in cazul in care parintii ar dori sa vanda aceasta proprietate, tot Autoritatea Tulelara hotaraste?Sau nici nu intra in discutie o astfel de posibilitate?
Buna dimineata!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: fiul meu, in varsta de 1,6 ani a primit printr-un act notarial de donatie(avand ca reprezentanti legali parinti)i, o casa batraneasca cu terenul aferent acesteia. Casa este f. veche si intentia noastra, a parintilor, este sa o demolam si sa construim un alt imobil. Intrebarea mea este urmatoarea: avand in vedere situatia, putem primi autorizatia de constructie? Sau trebuie sa optam pentru consolidare?
Va multumesc!