avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate mircea_dan

Activitate mircea_dan

Pana la urma asociatii au renuntat temporar la dizolvarea firmei. Pana sa ia aceasta hotarare, eu am fost la Registrul Comertului sa ma informez cu privire la cele de mai sus. Mi-au spus ca ei nu au cum sa-mi dea informatii cu privire la modalitatea de intocmire a sit financiare (inchiderea diverselor conturi: 4551, 1011 etc). Totusi mi-au spus ca situatia financiara de lichidare nu e obligatoriu sa fie pe "zero". Mi-au mai spus ca daca asociatii sunt de acord cu privire la repartizarea activelor nu este nevoie de lichidator (nu este cazul meu, dar se intelege ca lichidatorul apare doar daca apar neintelegeri intre asociati). Insa nu mi-au spus ce se intampla cu datoriile fata de asociat (in cazul meu). Probabil raman nestinse si se efectueaza radierea dupa expirarea termenului de opozabilitate, de 30 de zile.
Buna ziua,

Am unele neclaritati cu privire la dizolvarea si lichidarea simultana a unei societati.
Societatea are este un SRL cu 2 asociati urmatoarele date in bilantul contabil:
- capital social 200 lei;
- imprumut de la asociati 3.000 lei;
- impozit pe profit de recuperat 120 lei;
- TVA de recuperat 23 lei;
- pierdere reportata 2.853 lei;

Am urmarit etapele privind dizolvarea mentionate pe pagina ONRC ([ link extern ] :
- nu am un model de hotarare AGA privind dizolvarea in care sa se mentioneaze modul de plata a debitelor;
- am inteles ca in a doua etapa trebuie depus "bilantul pe 0".
Din situatia de mai sus se vede ca societatea nu are cum sa achite imprumutul acordat de asociati.
Ce note contabile trebuie sa fac pentru a inchide conturile 455, 117, 4424, 441, 1012?
Daca ar putea cineva sa ma ajute ....... Adresa mea de mail este mirceadanabc@yahoo.com.

Multumesc.
Răspuns la discuția Sediu societate in dizolvare
Buna ziua,

Am unele neclaritati cu privire la dizolvarea si lichidarea simultana a unei societati.
Societatea are este un SRL cu 2 asociati urmatoarele date in bilantul contabil:
- capital social 200 lei;
- imprumut de la asociati 3.000 lei;
- impozit pe profit de recuperat 120 lei;
- TVA de recuperat 23 lei;
- pierdere reportata 2.853 lei;

Am urmarit etapele privind dizolvarea mentionate pe pagina ONRC ([ link extern ] :
- nu am un model de hotarare AGA privind dizolvarea in care sa se mentioneaze modul de plata a debitelor;
- am inteles ca in a doua etapa trebuie depus "bilantul pe 0".
Din situatia de mai sus se vede ca societatea nu are cum sa achite imprumutul acordat de asociati.
Ce note contabile trebuie sa fac pentru a inchide conturile 455, 117, 4424, 441, 1012?
Daca ar putea cineva sa ma ajute ....... Adresa mea de mail este mirceadanabc@yahoo.com.

Multumesc.