Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Multumesc pentru raspuns, deci cu alte cuvinte daca se intampla ca el sa greseasca si sa divortam eu sunt cea care pierde. In cazul acesta cum pot deveni proprietara si eu la apartament? Ma poate trece (bineinteles daca va vrea) proprietara si pe mine acum, ca sa avem sanse egale sa nu raman pe drumuri peste ani dupa ce am investit toti banii in apartamentul acesta. Sanse reale nu prea sunt sa ne cumparam alt apartament si sa locuim acolo, desi asta as fi vrut de la inceput, dar acum e mult mai greu tinand cont ca a venit si fetita si are nevoie de stabilitate.
Sunt casatorita de 5 ani si impreuna cu sotul meu ne-am mutat de o jumatate de an in apartamentul lui primit inainte de casatorie. Pana acum am stat in chirie dar odata cu venirea deliei, fetita noastra, am hotarat sa il amenajam si sa ne mutam acolo. Mobila toata este cumparata de parintii mei, iar banii pentru amenajare i-am pus impreuna (am facut credit la care o sa platim vreo 4 ani). In cazul unui eventual divort apartamentul ramane al lui? Chiar daca, sa zicem ca ma insala, tot eu trebuie sa plec? Cum pot fi si eu proprietara la apartament ca sa se imparta la partaj? Si mobila se imparte (o parte a fost cumparata de tata inainte de casatorie si restul dupa casatorie)?