avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Activitate Avieritei Diana

Activitate Avieritei Diana

Răspuns la discuția Va rog sa ma ajutati cu un sfat
Poate sa actualizeze CF daca terenul este proprietatea noastra acum?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Bună ziua.
Am cumpărat la sfârșitul lunii aprilie un teren cu două case, una bătrânească și una mai noua, despre care proprietara susținea că nu are nicio hârtie/ act pe ea. În contractul de vânzare cumpărare este specificată doar cea bătrânească, la fel cum era in contractul dintre parinti si proprietara. Gandindu-ne că cea de-a doua a fost construită ilegal, fără autorizație, vom intra noi în legalitate ulterior. Problema este că am fost la primărie și ni s-a comunicat că apare în registrul agricol cea de-a doua casă . Mai mult decat atat, este emisa o autorizatie de constructie in 2003, dar pe numele parintilor proprietarei.
Va rog sa ma sfatuiti despre cum am putea deveni noi proprietarii legali ai casei.
Bună ziua.
Am cumpărat la sfârșitul lunii aprilie un teren cu două case, una bătrânească și una ce proprietara susținea că nu are nicio hârtie/ act pe ea. În contractul de vânzare cumpărare este specificată doar cea bătrânească. Gandindu-ne că cea de-a doua a fost construită ilegal, fără autorizație, vom obține noi ulterior autorizația pentru a intra în legalitate. Problema este că am fost la primărie și ni s-a comunicat că apare în registrul agricol cea de-a doua casă (2003), pe numele tatălui fostei proprietare. Părinții au vândut fiicei și ulterior fiica ne-a vândut nouă.
Vă rog, dacă îmi puteți spune, ce și cum ar trebui să facem. Noi vrem să intabulam din nou terenul pentru a construi un gard, implicit să intabulăm și cea de-a doua casă. Vrem sa fie totul în regulă, pe numele nostru, să nu avem probleme in viitor.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.