avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa ma ajutati cu un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa ma ajutati cu un sfat

Bună ziua.
Am cumpărat la sfârșitul lunii aprilie un teren cu două case, una bătrânească și una mai noua, despre care proprietara susținea că nu are nicio hârtie/ act pe ea. În contractul de vânzare cumpărare este specificată doar cea bătrânească, la fel cum era in contractul dintre parinti si proprietara. Gandindu-ne că cea de-a doua a fost construită ilegal, fără autorizație, vom intra noi în legalitate ulterior. Problema este că am fost la primărie și ni s-a comunicat că apare în registrul agricol cea de-a doua casă . Mai mult decat atat, este emisa o autorizatie de constructie in 2003, dar pe numele parintilor proprietarei.
Va rog sa ma sfatuiti despre cum am putea deveni noi proprietarii legali ai casei.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
Avieritei Diana, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar o casa si nu are actele in regula Dumitruvalentin12345 Dumitruvalentin12345 Buna ziua, vreau sa cumpar un imobil -o curte de 283 mp-contine o casa P+1 si o casa batraneasca compusa din 4 camere, imobilul a fost cumparat de actualul ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie Cristina120 Cristina120 Buna seara, Intentionez sa cumpar un teren in afara bucurestiului, pe care este construita o casa batraneasca. La discutia cu vanzatorul am inteles ca o ... (vezi toată discuția)
Matusa mea e proprietara unei case construite in continuarea ... Alinaalinutza Alinaalinutza Matusa mea e proprietara unei case construite in continuarea unei case batranesti a bunicilor mei. As putea cumpara doar casa batraneasca? Practic aceasta este ... (vezi toată discuția)