De la data infiintarii si pana la sfarsitul anului 2008, o societate comerciala cu obiect de activitate - prestari servicii, a mers pe profit. Dupa aprobarea situatiilor financiare la 31.12.2008, asociatul unic a hotarat ca profitul sa fie repartizat pe dividende. In anul 2009, societatea a mers pe pierdere, astfel incat am ajuns la sfarsitul anului fara posibilitatea de a mai achita aceste dividende, neavand disponibilitati banesti. Chiar daca as achita partial aceste dividende , societatea va fi in imposibilitatea de a-si mai desfasura activitatea, din lipsa de fonduri.
Pot reveni asupra deciziei de a repartiza profitul la dividende, acesta ramanand in fonduri proprii ale societatii( printr-o noua decizie), avand in vedere efectele crizei economice si imposibilitatea realizarii obiectului de activitate a societatii in viitor?
Multumesc!
O amenda contraventionala prevazuta de Legea contabilitatii 82/2001, de catre cine este suportata? De catre persoana juridica sau de catre persoana fizica ce reprezinta persoana juridica?
Sunt functionar public incadrat pe post de studii superioare. In anul 2007, am absolvit un masterat, incadrandu-ma astfel in prevederile art.70, alin (2) din L188/1999 ( coroborat cu art.30, alin. (2) din OG 6/2007), privind promovarea rapida in functia publica. In luna octombrie 2007, am depus o cerere pentru participarea la concurs pentru promovare rapida. Raspunsul ( verbal) a fost ca promovarea rapida in gradul profesional superior, se va face dupa aparitia normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici care se aproba prin hotarare de guvern ( art.45 din OG 6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale ale functionarilor publici...). Problema este ca aceasta hotarare de guvern trebuia sa apara din anul 2006, dar a aparut in iulie 2008, perioada in care functionarii publici nu puteau promova decat pe un post vacant(?). Conform art. 7, alin (3) din L 188/1999, pana la adoptarea hotararei de guvern susmentionate, se vor aplica dispozitiile HG 1209/2003 privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici. Intrebarea este daca s-a procedat legal. Pana la aparitia noilor norme nu trebuia sa se aplice HG 1209/2003? Pot sa-mi cer in instanta acest drept ?