avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate cosmiv

Activitate cosmiv

Buna seara,

Este posibil ca o federatie nationala de ... care este constituita la nivel national din mai multe asociatii sa aiba o filiala ?
ex: Federatia Romana de Baschet poate sa aibe o filiala care sa aibe ca scop invatarea baschetului?

Va multumesc
Răspuns la discuția Vechime in munca
Va multumesc la amindoi si sper sa nu ajung la a contesta in instanta decizia de incadrare
Răspuns la discuția Vechime in munca
Am fost la serviciul de resurse umane cu aceleasi argumente care le-ati prezentat si duneavoastra domana Andrea cit si dumneavoastra domnule Elis si au inceput sa sune in stinga si in dreapta sa ma convinga ca nu am dreptate dar nimeni nu a putut sa imi spuna pe baza carui act imi calculeaza cei trei ani lucrati la jumatate de norma ca un an si jumatate vechime in munca.
Mi-au dat tot felul de exemple cum se calculeaza pensia cu norma intreaga cu jumatate, probleme cu care sunt de acord.
Si in final "Tu nu interpretezi bine" "asa se calculeaza ca asa e normal" si nu te incadram in vechimea de la 10 la 15 ani. (acesta a fost motivul pentru care v-am rugat sa imi faceti trimiteri la legi sau alte acte)
Ce pot sa fac?
Buna ziua,
Imi cer scuze daca cumva repet problema, dar nu am gasit nici unde exact raspunsul pe care il caut.

Sunt angajat la o firma bugetara de 10 ani si 3 luni. In acest interval am avut si o perioada de 3 ani in care am fost la jumatate de norma (4 h/zi).

Conform cotractului colectiv de munca:
"Salariatul încadrat cu C.I.M. cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de prezentul C.C.M.."
"Prin vechime în muncă se înţelege timpul cât o persoană a avut calitatea de angajat în temeiul unui contract de muncă sau alte perioade considerate vechime în munca conform prevederilor legale"

Cei de la resurse umane imi spun ca pe perioada de doi ani in care am lucrat 4 h/zi nu am realizat decit 1.5 an vechime si nu vor sa imi acorde sporul de vechime si sporul de concediu pentru vechimea de 10 ani.

Va rog daca imi raspundeti sa faceti si trimiteri la legile pe care va bazati.