avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate themagus9

Activitate themagus9

Înțeleg. Un PFA vine totuși cu niște costuri administrative lunare care nu sunt tocmai practice pentru persoanele care nu au lunar un venit garantat. Din câte știam eu e necesar un contabil pentru SRL/PFA.
Bună ziua! Sunt într-o situație mai delicată în care îmi găsesc cu greu de lucru. M-am înscris acum ceva timp pe un site cu profesori/persoane care oferă meditații online. Am o studentă pentru început cu care am câte o oră pe săptămână, iar ora ajunge undeva la 50 de lei. Am văzut că activitățile precum meditațiile trebuie declarate la stat și că ar trebui să îmi deschid SRL/PFA. În momentul de față veniturile mele și situația actuală nu îmi permit să plătesc un contabil care să trimită declarații pentru mine lunar pentru aceste "activități independente". Nu mai este nicio altă opțiune prin care aș putea declara aceste venituri?
Bună ziua!
Am o întrebare referitoare la căsătoria dintre o cetățeană româncă și un cetățean american.
Am consultat mai multe site-uri cu privire la actele necesare și încă suntem nedumeriți referitor la actele necesare și cum procedăm sa le traducem.
Mai mult decât atât, orașul în care locuim în prezent cu chirie și unde este el înregistrat cu permis de ședere nu este locul unde am domiciliul în buletin. Mai multe surse specifică faptul că ar trebui efectuată căsătoria la primăria de care aparține cetățeanul roman, în acest caz eu. Însă cum am adresa în mediul rural, să aduc translator pentru ceremonie și să înregsitrez acolo pare destul de costisitor. (Recent am fost la secretariatul de acolo pentru un certificat de naștere nou pentru că cel vechi fusese plastifiat și din păcate nu știau inițial nici faptul că puteam prin corespondență să îmi iau certificatul de naștere de la ei, eu fiind născută în altă parte. Din incompetenta, au încercat sa ma trimită în alte părți și sa scape cât mai repede de mine spunându-mi că nu mă pot ajuta. Nu încerc să dramatizez, însă în condițiile în care procesul pentru a obține un certificat nou de naștere ar trebui sa fie destul de simplu, nu sunt tocmai sigura dacă ma pot încrede sa oficiem căsătoria civilă acolo, mai ales în condițiile în care procesul este mai complicat pentru că el nu este cetățean roman sau dintr-un stat UE.)
Am găsit o alternativă care ne lasă să combinam căsătoria civilă și luna de miere în Gibraltar, însă nu știu cât de ușor se poate legaliza ținând cont că Gibraltar nu face parte din Uniunea Europeană, iar la primăria de care aparțin și unde ar trebui să înregistrez căsătoria am avut așa cum am mai spus surprize neplăcute, iar căsătoria ar trebui tot acolo transcrisa.
Am putea avea ceremonia civila în orașul în care locuim momentan, doar în baza faptului că permisul lui de ședere este înregistrat aici?
Am citit pe internet ca se pot face excepții de la regulă, însă nu știu dacă este posibil în aceste condiții.
Mulțumesc!