avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Se pot declara venituri din meditatii fara PFA/SRL?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Se pot declara venituri din meditatii fara PFA/SRL?

Bună ziua! Sunt într-o situație mai delicată în care îmi găsesc cu greu de lucru. M-am înscris acum ceva timp pe un site cu profesori/persoane care oferă meditații online. Am o studentă pentru început cu care am câte o oră pe săptămână, iar ora ajunge undeva la 50 de lei. Am văzut că activitățile precum meditațiile trebuie declarate la stat și că ar trebui să îmi deschid SRL/PFA. În momentul de față veniturile mele și situația actuală nu îmi permit să plătesc un contabil care să trimită declarații pentru mine lunar pentru aceste "activități independente". Nu mai este nicio altă opțiune prin care aș putea declara aceste venituri?
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2024
themagus9, utilizator
Cel mai recent răspuns: themagus9 , utilizator 19:38, 25 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice venit se declara la ANAF. O puteti face ca persoana independenta (PFI) prin completarea unei declaratii de venit in vederea impunerii si taxarii dvs. ca si contribuabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vrei să îți deschizi un PFI (Persoană Fizică Independentă), în primul rând trebuie să te asiguri că activitatea pe care o desfășori se încadrează în lista profesiilor liberale. Doar medicii, notarii, avocații, arhitecții, sportivii sau alți experți cu meserii reglementate pot să își încaseze veniturile printr-un PFI. Dacă nu te regăsești în lista de mai sus, înseamnă că te poți organiza ca Persoană Fizică Autorizată.
sursa: [ link extern ] )
Înțeleg. Un PFA vine totuși cu niște costuri administrative lunare care nu sunt tocmai practice pentru persoanele care nu au lunar un venit garantat. Din câte știam eu e necesar un contabil pentru SRL/PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce mod poate o persoana sa dea meditatii? hhs hhs Buna ziua, va rog sa imi specificati in ce mod poate o persoana care acorda meditatii de limba engleza dar nu este profesor sa plateasca impozit catre ANAF? (vezi toată discuția)
Pfa - dar ce anume?????? iki iki Buna ziua tuturor, as avea o intrebare , am terminat ASE la contabilitate si informatica de gestiune si am un curs de inspector resurse umane , ce ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl? Euromintl Euromintl Buna ziua, In curand ar trebui sa incep o colaborare project based cu o firma care nu are nici un fel de forma juridica in Romania.In incercarea de a ma ... (vezi toată discuția)