avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate CornelPopescu

Activitate CornelPopescu



w_v_w_v a scris:

Adica mai exact ce activitate nu vrea sa desfasoare ?


Cel mai important nu vrea sa convoace AG si nu a semnat listele de plata in ultimele luni, iar la întrebări in niciun caz nu răspunde.

w_v_w_v a scris:

Normal ca poate . e dreptul lui sa renunte . Vreti sa il tineti cu forta pana moare ca presedinte?
Faceti alegeri si alegeti alta persoana daca vrea cineva.


Nu este vorba ca vrea sa renunțe. Vrea sa fie președinte, dar invoca probleme medicale de mai bine de 3 luni si refuza sa își desfășoare activitatea.
Președintele asociației de proprietari poate refuza sa își îndeplinească atribuțiile pt mai mult de 90 de zile?

Conform lg. 196/2018, art 56 alin (1) "Președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale. Președintele poate delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atribuțiile sale unui membru al comitetului executiv, fără a fi exonerat de răspundere juridică."

Cu toate acestea președintele in asociația in care locuiesc refuza sa își reia activitatea, invocând probleme medicale (care mă îndoiesc ca exista, dar nu se poate dovedi).


Dapix a scris:

Pentru muncă la negru, sunt sancționați ambii care au încalcat legea.


Asa ma gandeam si eu. Este vorba despre doamna care face curățenie și se pare ca nu a avut CIM, deși a fost plătită ani de zile.
Daca într-o asociație de proprietari, angajații au lucrat fără contracte individuale de munca și nu au plătit taxele și impozitele aferente veniturilor câștigate, cine este sancționat in acest caz, asociația de proprietari sau angajații in nume propriu?