avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste amenzi pt neplata taxelor și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste amenzi pt neplata taxelor și impozitelor?

Daca într-o asociație de proprietari, angajații au lucrat fără contracte individuale de munca și nu au plătit taxele și impozitele aferente veniturilor câștigate, cine este sancționat in acest caz, asociația de proprietari sau angajații in nume propriu?
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
CornelPopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CornelPopescu , utilizator 18:18, 9 Mai 2024
Pentru muncă la negru, sunt sancționați ambii care au încalcat legea.
Adică primesc amendă și lucratorii fără forme legale, dar și Asociația de proprietari care a plătit lucrarea fără proces verbal și fără bon fiscal.

Taxele către stat trebuie să le plătească firma "autorizată", care a executat lucrările.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Dapix, utilizator


Dapix a scris:

Pentru muncă la negru, sunt sancționați ambii care au încalcat legea.


Asa ma gandeam si eu. Este vorba despre doamna care face curățenie și se pare ca nu a avut CIM, deși a fost plătită ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari - curatenia in bloc Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel M-am mutat de curand la un bloc de locuinte ANL in Salaj. Cum e si normal, s-a discutat despre modul de intretinere a curateniei pe casa scarii. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Amenda itm MBH MBH Buna seara, Asociatia de proprietari a fost amendata de catre ITM in urma unui control facut in urma unei reclamatii din partea unuia dintre membrii ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca asociatii proprietari Mitzi87 Mitzi87 Buna ziua, Mai nou cei de la ITM au trimis administratorilor care se ocupa de asociatia de proprietari instiintare conform careia ar trebui sa inregistreze ... (vezi toată discuția)