Expertiza judiciara succesiune.. Tatal meu a avut un frate care a decedat in urma cu 10 ani si nu a avut copii.O sora de a lor a cerut in instanta sa fie unica mostenitoare dupa defunctul frate motivand ca a mai avut grija de el cu toate ca unchiul i a facut act de vanzare- cumparare pe casa de cand traia cu clauzasa sa il ingrijeasca, acum facand obiectul succesiuni doar un teren.Tatal meu in instanta a depus intampinari ca nu vrea sa renunte la dreptul sau la succesiune ( dosarul e pe rol de 5 ani) Mentionez ca ei au fost 5 frati restu nu s au prezentat nici cu intampinari..am vazut pe portal ca la ultima infatisare s a cerut expertiza dar nu pot vedea ce expertiza.Ma poate lamurii cineva ce expertiza se poate cere in acest caz? poate instanta sa o declare unica mostenitoare daca tata nu renunta? Va multumesc!
Buna ziua!pe un teren pe care am avut certificat de mostenitor in urma unui testament am cultivat lucerna.Certificatul a fost atacat si anulat.Desi nu exista alti mostenitori legal recunoscuti persoana ( fratele defunctului) ce a atacat in instsnta vrea sa mi ia recolta.Piate daca nu are act de mostenitor? si inca o intrebare, are voie sa intre abuxiv sa o taie fara sa ma notifice in prealabil? .Mentionez ca nu am fost de rea credinta eu avand certificat de mostenitor cand am infiintat cultura.Va multumesc!
Buna ziua! ma confrunt cu o problema! in anul 1995 mi s a facut testament de catre un unchi sa mi ramana bunurile lui mie dupa deces.In anul 2015 decedeaza unchiul iar in anul 2020 in urma testamentului fac la notariat demersurile si obtin certificatul de mostenitor..Ulterior sunt chemat in judecata de un alt unchi frate cu defunctul (mentionez ca si eu sunt nepot de frate ) si se cere anularea certificatului de mostenitor deoarece defunctul facuse revocarea testamentului tot in anul 1995 dar nu am fost anuntat.A fost anulat certificatul de mostenitor anul acesta in luna Aprilie dar eu exploatez terenul , am cultura pe el mai exact lucerna si m am trezit cu unchiul ca vrea sa mi ia lucerna, mai exact a cosit o.Are acest drept? el neavand inca calitate de mostenitor. Va multumesc!