DanielC009 a scris:
Va înțeleg ideea ca ar fi mai bine sa vb cu ea.
Am vorbit cu ea dar credeți ca am cu cine vorbi???
Mi-a răspuns sa-mi vad de viata mea sa nu-i spun eu cum sa se comporte ea cand e cu fetita.
Mda. Foarte probabil ca nu aveti doar problema asta, ca circula cu fetita fara sa o puna pe scaunelul potrivit, ci, cum se intampla dupa divorturi, multe, multe alte probleme si fiecare parte incearca sa profite de oricare greseala a partii adverse. Asa ca doamna a vazut sfatul/rugamintea d-voastra ca pe o modalitate de a va impune controlul. Nu e nimic nou. Solutia unei astfel de situatii nu este insa un alt proces in care partile sa se lupte "pe viata si pe moarte" ci rabdare, tact, toleranta si concentrarea pe ideea ca orice fel de confict intre parinti o afecteaza cel mai mult pe fetita d-voastra.
Eu i-as trimite o notificare privind instrainarea copilului de dv. si incalcarea drepturilor minorului, apoi as folosi-o si in ordonanta (daca mai e cazul) si in dosarul de fond.
Cereți program de vizită cât mai mare, gen de Paște, de Crăciun, de Revelion, în vacanța intersemestrială, 5-6-7 săptămâni în vacanța de vară. Vedeți că instanțele au un program aproape standard pe care îl bagă pe gât la cei care ajung într-o astfel de situație. (Vorbesc în cunoștință de cauză - am fost de 2 ori în instanță pt. asta). Motivați cu faptul că oricum în restul timpului fetița stă la mama (presupun că îi va fi stabilit domiciliul la mama). Dacă cumva fosta soție se opune, atunci puteți cere instanței să dispună efectuarea unui raport de evaluare la DGASPC-ul din localitatea Dvs. unde dumneaei va trebui să meargă cu fetița la evaluare și fetița acolo va trebui să spună - dacă poate vorbi, sau să manifeste cumva atașamentul față de Dvs. și dorința ei de a petrece timp și cu Dvs. Cel mai bine e să aveți un avocat femeie care să vă și reprezinte.
Nu amânați prea mult depunerea cererii. Pănă la finalizarea procesului și emiterea hotărârii pot să treacă și 1-2 ani. Se poate ajunge foarte ușor și la alienare parentală și atunci vă va fi mult mai greu să remediați situația.
Succes!