avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate AleV90

Activitate AleV90

Răspuns la discuția Desființare linie gardă
Mai sunt încheiate 2 contracte cu medici externi și 2 rezidenți, dar tot nu reușim să acoperim gărzile (sau mai bine spus nu știu dacă e normal să efectuăm 10 gărzi pe lună și program normal - ce include upu, spital ambulator - ecografii, radiografii și CT).
Răspuns la discuția Desființare linie gardă
art. 30
(1) Se poate organiza linie de gardă într-o specialitate clinică, dacă în secţiile sau compartimentele cu paturi, precum şi în ambulatoriul de specialitate al spitalului sunt încadraţi cel puţin 4 medici în specialitatea respectivă.

”Încadrați” se referă la toți medicii angajați (care apar pe hârtie) sau doar la cei ce își desfășoară activitatea? Nu știm dacă colega aflată în concediu fără plată este luată în considerare sau nu. Plus că suntem spital județean de urgență, dar în ultimele luni și-au dat demisia restul medicilor (necesarul de medici radiologi este de 11 medici)
Bună ziua. Dacă pe secția de radiologie a spitalului lucrează efectiv 2 medici, alt medic este în concediu fără plată iar altul este pe secția exterioară a spitalului (pediatrie), se poate legal organiza linie de gardă? Este o lege unde prevede numărul minim de medici pentru a putea fi linie de gardă (mă refer la medicii angajați ai unității și nu cei cu contract prestări servicii)? Cu 2 medici care lucrează efectiv pe secție, este greu să asigurăm programul normal de lucru, nu mai zic de gărzi…