avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate biker73ro

Activitate biker73ro

Răspuns la discuția Donatie in caz de divort
Asta inseamna ca partea care nu a contribuit la achizitionare poate fi trecuta ca proprietar in cartea funciara, capatand drept de decizie asupra imobilului respectiv, dar in cazul unui partaj ramane fara nici un drept asupra imobilului ? Ideea este ca atata timp cat sotii sunt impreuna este civilizat sa aibe amandoi un cuvant de spus, dar intrebarea mea vizeaza evitarea de complicatii in cazul in care se ajunge la o despartire.
Inca nu am ajuns la asta, dar cum paza buna trece primejdia rea, am si eu o intrebare : Daca sotul primeste o donatie din partea parintilor, si din acea donatie se cumpara un imobil, ce se intampla in caz de divort ? Imobilul a fost achizitionat in timpul casniciei, dar donatia este numai a unuia dintre soti. Presupunem ca in calitate de proprietari sunt trecuti amandoi sotii. Avand in vedere ca mostenirea/donatia nu intra in bunurile comune, ma gandesc la o chestie ceva mai complicata : celalalt sot are dreptul la jumatate din casa, dar trebuie sa ii plateasca primului jumatate din donatie. Sau imi scapa ceva ?

Multumesc anticipat